Tenis

Lajović poražen u prvom kolu Australijan Opena: Ostali srpski teniseri igraju sutra

Komentari

Autor: Euronews

16/01/2023

-

08:57

Lajović poražen u prvom kolu Australijan Opena: Ostali srpski teniseri igraju sutra
Lajović poražen u prvom kolu Australijan Opena: Ostali srpski teniseri igraju sutra - Copyright Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je na startu Australijen opena od Kanađanina Denisa Šapovalova - 1:3 (4:6, 6:4, 4:6, 1:6).

Meč u Melburnu je trajao nešto manje od dva sata, a 20. nosilac na prvom Grend slemu u sezoni je bio konkretniji, agresivniji i pre svega koncentrisaniji. Videlo se ti i po broju grešaka u ključnim trenucima meča, što je na kraju i dovelo do sigurne pobede Šapovalova.

Lajović je samo u drugom setu uspeo da nametne svoj stil igre i nagovesti da bi možda mogao da napravi iznenađenje protiv favorizovanog rivala, ali, ipak, nije imao snage za preokret.

Ostali srpski teniseri će prve mečeve u Melburnu igrati u sutra ujutru, a prvi će na teren izaći Laslo Đere čiji meč protiv Belgijanca Zizua Bergsa počinje oko 01.00 časova.

Filip Krajinović i Miomir Kecmanović će odmeriti snage protiv devetog nosioca Holgera Runea (Danska) i Čileanca Nikolasa Jarija, a Novak Đoković oko 10.30 igra protiv Roberta Karbeljasa Baene.

Komentari (0)

Sport