Tenis

"Seča" favorita u Melburnu: Nadal, Zverev, Rud, Medvedev…

Komentari

Autor: Euronews

20/01/2023

-

15:37

"Seča" favorita u Melburnu: Nadal, Zverev, Rud, Medvedev…
Danil Medvedev - Copyright Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

veličina teksta

Aa Aa

Australijan Open je već posle nekoliko dana takmičenja ostao bez nekoliko igrača koji su na papiru bili među favoritima za osvajanje prvog grend slema u sezoni. Među eliminisanim igračima je i branilac trofeja Rafael Nadal, ali ne i povratnik na turnir i, u ovom momentu, prvi na listi kandidata za novog šampiona Novak Đoković.


Međutim, situacija sa srpskim teniserom nije idealna, jer i Đoković kuburi sa povredom, što i ne krije.

“Iskreno, nije dobro uopšte. Mogu samo da idem da po dan. U prošlom meču je osećaj bio mnogo bolji nego danas. To je sve što mogu da kažem. I da se se molim bogu da će sve biti dobro“, izjavio je nedavno srpski teniser.

Ipak, da se vratimo favoritima koji su u uvodnim danima Australijan Opena završili takmičenje. Najbolji na ATP listi Karlos Alkaraz nije ni doputovao u Melburn, dok se na najpoznatijem betonu nisu proslavili Aleksandar Zverev, treći na ATP listi Kasper Rud, Tejlor Fric, Nik Kirjos, Mateo Beretini i vicešampion iz 2022. Danil Medvedev. Svi oni će završnicu pratiti pored terena ili putem malih ekrana.

Rus je verovao da će posle poraza od Nadala u prošlogodišnjem epskom finalu napraviti korak napred i osvojiti drugu grend slem titulu, ali je naišao na raspoloženog Sebastijana Kordu, koji ga je porazio u tri seta 7:6, 6:3, 7:6. I dok je sin nekadašnjeg osvajača Australijan  Opena, Petra Korde, bio oduševljen posle pobede izvojevane nakon manje od tri sata igre, Medvedev je bio prilično utučen.

"Igrao sam neverovatan meč. Oduševljen sam. Volim da igram u Australiji, moja porodica voli ove terene i ambijent", rekao je Korda.

Od tenisera koji su među prvih deset na turniru su ostali Stefanos Cicipas (4), Novak Đoković (5), Andrej Rubljev (6), Feliks Ože Alijasim (7) i Holger Rune (10). S tim da Rubljev, Rune i Đoković tek treba da igraju mečeve trećeg kola.

Komentari (0)

Sport