Tenis

TS Australije: Upozorenje teniserima i timovima na neprikladne zastave i simbole

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2023

-

12:00

TS Australije: Upozorenje teniserima i timovima na neprikladne zastave i simbole
TS Australije: Upozorenje teniserima i timovima na neprikladne zastave i simbole - Copyright AP Photo/Hamish Blair

veličina teksta

Aa Aa

Organizatori Australijan opena upozorili su danas tenisere i članove njihovih ekipa na politiku turnira o "neprikladnim zastavama", saopšteno je danas u Melburnu:

"Mala grupa ljudi istakla je neprikladne zastave i simbole i pretila radnicima obezbeđenja posle meča u sredu uveče i bila je udaljena", navedeno je u saopštenju Teniskog saveza Australije.

Takođe se navodi da je policija ispitala četiri osobe zbog isticanja neprikladnih zastava i simbola, ali i zbog pretnji redarima posle jučerašnjeg meča između Novaka Đokovića i Rusa, Andreja Rubljova u četvrtfinalu turnira u Melburnu:

"Igrači i članovi njihovih ekipa su obavešteni i podsetili smo ih na politiku turnira u vezi sa zastavama i simbolima, kako bismo izbegli svaku situaciju koja bi mogla da unese pometnju. Nastavljamo blisko da sarađujemo sa bezbednosnim agencijama i agencijama za sprovođenje zakona", dodaje se u saopštenju Teniskog saveza Australije.

Britanski mediji navode da se posle ovog meča grupa navijača okupila ispred Rod Lejver Arene. Osim srpskih neki od njih nosili su i ruske zastave, kao i jednu sa likom predsednika Rusije Vladimira Putina. Britanski mediji podsećaju na video snimak, koji je objavljen na Jutjubu, na kojem se vidi otac Novaka Đokovića, Srđan, kako pozira sa pristalicama predsednika Rusije.

Tokom mečeva na Australijan openu na tribinama su viđene i ukrajinske zastave, ali organizatori se ovim povodom nisu oglašavali. Organizatori prvog grend slem turnira sezone zabranili su ruske i beloruske zastave zbog rata u Ukrajini.

Komentari (0)

Sport