Tenis

Srbin se vraća na prvo mesto: Đoković u ponedeljak započinje 374. nedelju kao lider ATP liste

Komentari

Autor: Euronews

29/01/2023

-

12:42

Srbin se vraća na prvo mesto: Đoković u ponedeljak započinje 374. nedelju kao lider ATP liste
Novak Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković je u karijeri proveo 373 nedelje na prvom mestu ATP liste, od ponedeljka će započeti još jednu, što je apsolutni rekord u muškoj konkurenciji, a ispred njega će ostati samo Nemica Štefi Graf sa 377 nedelja.


Najbolji srpski teniser "pao" je sa prve pozicije 12. juna 2022, kada ga je na tom mestu smenio Danil Medvedev, a njega nešto kasnije Karlos Alkaraz. Srbinu je za povratak na lidersko mesto ATP liste, s obzirom na to da mladi Španac nije učestvovao zbog povrede na Australijan Openu, bila neophodna 10. titula u Melburnu.

Đoković je pobedio na Australijan Openu, osvojio dodatnih 2.000 poena i prestigao konkurenciju.

Važno je napomenuti da je najboljem teniseru planete skoro pet meseci bilo onemogućeno da se takmiči u prošloj godini. Prvo je deportovan iz Australije, gde nije bio u prilici da brani trofej, koji je kasnije osvojio Rafael Nadal, a zatim je morao da propusti sve turnire na tlu Sjedinjenih Američkih Država, pa čak i US Open.

Posle Đoković najviše vremena na vrhu ATP liste proveo je Rodžer Federer (310), Slede Pit Sampras (286), Ivan Lendl (270), Džimi Konors (268), Rafael Nadal (209)…   

Komentari (0)

Sport