Tenis

ATP Nema dovoljno dokaza da kazni Zvereva za porodično nasilje

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2023

-

19:01

ATP Nema dovoljno dokaza da kazni Zvereva za porodično nasilje
Zvrev - Copyright Tanjug/(AP Photo/Michel Euler)

veličina teksta

Aa Aa

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je danas da neće preduzeti sankcije protiv Aleksandra Zvereva, pošto nema dovoljno dokaza da kazni nemačkog igrača za porodično nasilje.

ATP je u oktobru 2021. godine pokrenula istragu o navodima o fizičkom i psihičkom nasilju koje je iznela Ruskinja Olga Šaripova, koja je bivša devojka Zvereva.

Šaripova, Zverev i još 24 osobe saslušane su tokom istrage koja je trajala 15 meseci, a nemački teniser je demantovao sve navode. ATP je naveo da je Zverev sve vreme sarađivao sa istražnim organima.

"Na osnovu odsustva pouzdanih dokaza ili svedočenja, kao i kontradiktornih izjava Šaripove, Zvereva i drugih intervjuisanih, istražitelji nisu mogli da utvrde da su optužbe za nasilje osnovane. ATP neće pokrenuti disciplinski postupak protiv Zvereva. Ozbiljnost i složenost optužbi zahtevali su pedantan istražni proces i značajna sredstva. Takođe je zahtevalo da se obratimo specijalizovanim istražiteljima, po prvi put u istoriji ATP-a", izjavio je direktor ATP-a Masimo Kalveli.

U saopštenju se zaključuje da će ATP preduzeti mere ako se pojave novi dokazi.

Komentari (0)

Sport