Tenis

Naredni cilj je osvajanje Dubaija, o broju Grend slem titula ne razmišljam: Novak Đoković otkrio planove za budućnost

Komentari

Autor: Euronews

22/02/2023

-

13:56

Naredni cilj je osvajanje Dubaija, o broju Grend slem titula ne razmišljam: Novak Đoković otkrio planove za budućnost
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković je zvanično prvi teniser sveta i jedan od najboljih svih vremena. Sve češće se i njegove kolege ne libe da kažu da je Srbin za nijansu bolji od velikih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala i da, ipak, njemu pripada titula GOAT.

Ali…

I dalje postoje oni koji na sve načine pokušavaju da ospore uspehe Đokovića, nazivajući ga čak i prevarantom. Te mišljenja ne mogu da promene ni čvrsti dokazi, baš kao nedavno izneseni da je na Australijan openu nastupao sa nimalo naivnom povredom mišića.

Srpski teniser provodi 377. nedelju na vrhu ATP liste, što je ravno rekordu koji je još davno postavila Štefi Graf. Nemica je do ove nedelje bila teniserka koja je u obe konkurencije najviše vremena provela na vodećem mestu jedne od dve liste (WTA i ATP).

Ukoliko se Đoković i naredne sedmice zadrži na prvom mestu, postaće apsolutni rekorder i to ostvarenje biće zaista veoma teško srušiti. Interesantno je da su i Novak i Štefi uspeli u tome iako su imali paklenu konkurenciju. Grafova se na prvom mestu smenjivala punih deset godina sa Monikom Seleš i Arančom Sančez Vikario, a o rivalitetu "velike trojke" u muškoj konkurenciji je sve rečeno, s tim da je Endi Marej uspevao da se popne na vrh.

 

Zbog spekulacija o povredi, a i povodom drugih lepših tema, Đoković se u sredu obratio medijima na kojoj jepričaoo svim aktuelnim temama, a počeo je sa izjednačenjavanjem rekroda Štefi Graf.

"Ovo je tradicija da se ovako družimo u neformalnom okruženju kao što je teniski teren. Hvala svim drugim igračima na čestitkama, jako sam ponosan što sam izjednačio rekord Štefi Graf po broju ndleja na vrhu liste najboljih tenisera, ali nije mi prioritet da tu ostanem po svaku cenu. Misli da mogu da osvojim svaki turnir na bilo kojoj podlozi. U ovoj fazi karijere osećam da moram da uložim još više napora da bih održao korak s mladim igračima koji su gladni, koji izazivaju i koji žele da vam preotmu trofej", rekao je Đoković i nastavio da priča o stanju svoje povrede::

 

 

"Nadam se da ću igrati u Americi, ali još ne znam da li ću moći da putujem tamo, Osećam se dobro, povredu koju sam imao u Australiji sam gotovo potpuno zalečio i spreman sam da igram 100 odsto. ja znam šta je bilo kroz šta sam prošao, a kritičara će uvek biti".

Đoković je naglsio da na ATP turu ima mnogo kvalietnih igrača, pre svih Karlos Alkaraz, ali je priznao da je Rafael Nadal i dalje njegov najveći protivnik.

"Nas dvoijica smo tokom karijere imali mnogo velikih borbi i on je moj najveći rival. U početku sam mnogo više gubio od njega i Rodžera Federar nego što sma ih pobeđivao, sli se to promenilo. Verujem da ćemo i u budućnosti igrati mnoge mečeve, a možda već finale Rolan Garosa koji je poznat kao turnir gde je on ostvario najbolje rezultate."

Upitan do kada misli da će igrati i koji su mu planovi za budućnost Đoković je odgoviro:

"Tenis je moj život, volim ovaj sport i oduvek sam sanjao da osvojim Vlmbldon, a kada sam u tome uspeo 2011. godine, morao sam sebi da počenm da sanjam nove snove. I nastavio sam dalje. Ono što mi je trenuto cilj je da svojim turnir u Dubaiju, a nisamasebi postavio granicu  koliko Grend slem titula treba da osvojim, niti koliko dugo još treba da igram".

Komentari (0)

Sport