Tenis

Đoković sve bliži 20. grend slem tituli: Velika je stvar ići ka istoriji

Komentari

Autor: Euronews

07/07/2021

-

17:03

Đoković sve bliži 20. grend slem tituli: Velika je stvar ići ka istoriji
AP Photo/Alberto Pezzali - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, pobedio je Mađara, Martona Fučoviča u tri seta i tako se plasirao u polufinale Vimbldona. Neposredno nakon meča, Đoković je govorio pred tribinima londonskog stadiona.


Svetski broj jedan iskoristio je priliku da čestita protivniku.

''Moram da odam priznanje Martonu za veliku borbu. Jako dobro je odolevao i uspevao da se održi u meču i nije mi dao da se opustim'' rekao je Novak.

Potom ga je reporter podsetio na neverovatnu statistiku i sjajne uspehe koje konstantno nastavlja da niže:

 

 

''Statistika je veliki kompliment za moju karijeru i to mi podiže samopuzdanje. Svestan sam statistike, volim ovaj sport i posvećen sam mu od kad sam se rodio. Nekada deluje nerealno, ali pokušavam da živim u momentu i ne uzimam ništa zdravo za gotovo. Velika je stvar ići ka istoriji i voleo bih da se tako i nastavi'', rekao je srpski teniser, a potom odgovorio koga bi želeo da ima za protivnika u polufinalu, s obzirom na to da je u toku drugi četvrtfinalni meč između Šapovalova i Kačanova:

''Najviše bih voleo pobedu, bez obzira na to protiv koga igram.Obojica su sjajni igrači, Šapovalov igra dobro, Kačanov igra dobro... Svi igramo dobro'' dodao je Đoković uz smeh.

Za sam kraj, obratio se publici:

''Lepo je videti pune tribine i jako mi je drago zbog toga. Hvala svima što ste došli, zaista je divan prizor''.

Komentari (0)

Sport