Tenis

Novak o Šapovalovu: Nema šta da izgubi, moram da budem na vrhuncu i čekam šansu

Komentari

Autor: Euronews

08/07/2021

-

10:24

Novak o Šapovalovu: Nema šta da izgubi, moram da budem na vrhuncu i čekam šansu
Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, pobedio je Mađara, Martona Fučoviča u tri seta i tako se plasirao u polufinale Vimbldona gde ga očekuje duel sa Denisom Šapovalovim.

Mladi kanadski teniser prvi put je stigao do ove faze na nekom grend slem turniru, posle pobede nad Hačanovim u pet setova. U dosadašnjih šest međusobnih mečeva, Đoković ima maksimalan učinak, ipak, opreza ne manjka.

"Od Denisa se i ranije očekivalo da zabeleži bolje rezultate. Impresivno deluje na terenu, igra snažno, levoruk je što je dosta nezgodno na brzoj podlozi. Deluje kao da manje grešaka pravi, ne ustručava se da napadne. Napašće, nema šta da izgubi, daće sve od sebe da bude agresivan. Spremiću se, znam šta me očekuje, imali smo nekoliko dobrih duela. Nadam se da ću biti na svom vrhuncu jer je to potrebno za pobedu", izjavio je Đoković i dodao:

"On je kompletan igrač, izuzetno dobro udara sa obe strane. Obično je pravio više grešaka iz bekhenda. Zavisi. Može da odigra na visokom nivou, a dešava se da mu padne koncentracija i da pokloni nekoliko gemova. Čekaću svoju šansu, koristiću iskustvo koje imam. Moram da budem spreman da će on raznovrsno da igra", zaključio je najbolji teniser sveta.

Danas su na programu ženska polufinala na Vimbldonu, dok će Đoković i Šapovalov na teren istrčati sutra, baš kao i Beretini sa Hurkačom.

Komentari (0)

Sport