Tenis

Borg o ambicijama srpskog tenisera: Novak želi da bude najveći svih vremena i da obori sve rekorde

Komentari

Autor: Euronews

27/03/2023

-

12:22

Borg o ambicijama srpskog tenisera: Novak želi da bude najveći svih vremena i da obori sve rekorde
Novak Đoković - Copyright Tanjug AP/Ng Han Guan

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni švedski teniser Bjorn Borg pohvalno je govorio o Novaku Đokoviću, isticajući da bi srpski teniser mogao da osvoji još nekoliko grend slem turnira do kraja karijere.

Iako će krajem maja Đoković napuniti 36 godina, njegova želja za uspehom i trofejima nije ništa manja, štaviše, srpski teniser se ozbiljno nameračio da se do kraja karijere odvoji od konkurencije koju čine Rafael Nadal i Rodžer Federer i postane najbolji igrač "belog sporta" svih vremena.

Novak je već oborio rekord po broju provodenih nedelja na vrhu ATP liste, a prema mišljenju Borga, verovatno će isto učiniti kada su u pitanju grend slem trofeji.

"Mislim da bi Novak mogao da osvoji još jedan ili dva grend slem turnira. Ko to zna. Ali ono što generalno čini za tenis je neverovatno. On i dalje pomera granice, želi da bude najveći svih vremena, da osvaja još turnira i da obori sve rekorde u istoriji tenisa. On je fantastičan igrač", rekao je Borg u podkastu za ATP.

Đoković ne igra na mastersu u Majamiju, kao ni Španac Rafael Nadal. Đoković i Nadal su osvojili po 22 grend slem trofeja u karijeri.

"Nikada ne znate šta će Nadal da uradi. Možda će igrati još godinu dana. Sve zavisi od njega. Mislim da će Novak biti tu još neko vreme, barem nekoliko godina, jednostavno će uživati u tenisu", zaključio je Borg.

Prvi naredni grend slem igra se u Parizu, a u pitanju je Roland Garos, koji je na programu od 28. maja do 11. juna. Titulu brani Rafal Nadal. 

Komentari (0)

Sport