Tenis

Beretini svestan Đokovićeve veličine: Novak je veliki šampion i od srca mu čestitam

Komentari

Autor: Euronews

11/07/2021

-

19:17

Beretini svestan Đokovićeve veličine: Novak je veliki šampion i od srca mu čestitam
AP Photo/Kirsty Wigglesworth - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski teniser, Mateo Beretini, se u finalu Vimbldona sastao sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem, koji je slavio sa 3:1.

Nakon meča usledila je ceremonija dodele pehara, koju je Beretini otvorio svojim obraćanjem publici:

''Preplavila su me neverovatna osećanja, sa kojima se jako teško borim. Novak je bio bolji i zaluženo je pobedio. Veliki je šampion i konstantno piše istoriju ovog sporta i čestitam mu iz sveg srca. Srećan sam što sam bio u finalu, nadam se da nije poslednji put. Bila je čast što sam bio deo ovoga'', rekao je Italijan, a potom se obratio kako svom, tako i Novakovom timu i porodici:

''Želim da čestitam najpre Novakovom timu, oni rade nešto neverovatno. Veliki pozdrav takođe i za oj tim, porodicu i devojku. Zaista dugo putovanje, ali nadam se da je ovo tek početak za mene. Bez njih sve ovo ne bi bilo moguće. Nastaviću da pokušavam, hvala vam još jednom'', završio je Beretini.

Italijan je zaista odigrao sjajna turnir i sve do finala je izgubio samo tri seta. Ipak, Đoković je pokazao fenomenalnu igru, propraćenu velikom iskustvu i uz mnogo sigurnosti došao do pobede. Zanimljivo je da je Novak od starta turnira izgubio samo dva seta, jedan u prvom kolu i drugi danas, u finalu Vimbldona.

Komentari (0)

Sport