Tenis

Novak Đoković posle dva i po sata borbe nadigrao Van Aša i plasirao se u četvrtfinale Srpska open-a

Komentari

Autor: Euronews

19/04/2023

-

18:29

Novak Đoković posle dva i po sata borbe nadigrao Van Aša i plasirao se u četvrtfinale Srpska open-a
Novak Đoković posle dva i po sata borbe nadigrao Van Aša i plasirao se u četvrtfinale Srpska open-a - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Igrao je Luka Van Aš iznad svojih mogućnosti danas protiv Novaka Đokovića, ali je srpski teniser uspeo posle izgubljenog seta da dođe do preokreta i pred punim tribinama na centralnom terenu Srpska open-a nadigra Francuza sa 2:1 posle više od dva i po sata borbe (6:7, 6:3, 6:2). 

U prvih osam gemova igralo se bez iznenađenja, Van Aš je imao odgovor na svaku ideju prvog reketa sveta, da bi pri rezultatu 4:4 napravio brejk i izenadio sve prisutne. Đoković je uspeo da se vrati u prvi set, čak imao i tri set lopte koje nije uspeo da iskoristi, a pobednik uvodnog dela igre odlučen je u taj-brejku, u kome je takođe bilo izrazito napeto. Van Aš je uspeo da ga prelomi, veže tri poena i dođe do početne prednosti.

Međutim, u drugom setu stvari su došle na svoje. Đoković se osećao mnogo bolje na terenu, već na startu je oduzeo servis rivalu, tu prednost nije ispuštao, a napravio je još jedan brejk koji mu je doneo poravnjanje rezultata u setovima.

Treći, odlučujući set nije počeo kako se jedan od najboljih tenisera u istoriji nadao, pošto je već u prvom gemu izgubio servis. Ipak, Đoković se probudio, odmah vratio brejk, a potom ga i napravio i potvrdio za velikih 4:1. Nošen sjajnom podrškom sa tribina nije ispustio stvorenu prednost i mirno priveo meč kraju, a u tome mu je pomogao i Van Aš, koji je vidno ostao bez snage.

Srpski as će se u narednom kolu sastati sa boljim iz duela Dušan Lajović - Gregor Barer.

Komentari (0)

Sport