Tenis

Novi otkazi pred Olimjske igre: Andresku i Gofin ne idu u Tokijo

Komentari

Autor: Euronews

13/07/2021

-

12:08 >> 14:18

Novi otkazi pred Olimjske igre: Andresku i Gofin ne idu u Tokijo
Novi otkazi pred Olimjske igre: Andresku i Gofin ne idu u Tokijo - Copyright AP Photo/Lynne Sladky / AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Kanadska teniserka Bjanka Andresku i Belgijanac David Gofan saopštili su danas da neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju (23. jul - 8. avgust).

Trenuto peta igračica sveta, koja je 2019. godine osvojila US Open, odluku je saopštila putem objave na Instagramu, gde je otkrila da joj je veoma teško zbog toga.

"Želim da vas obavestim da sam donela vrlo tešku odluku da ne nastupam na Olimpijskim igrama. Još kao devojčica sam sanjala da ću predstavljati Kanadu na Olimpijskim igrama. Ali, uz sve promene u svetu sa kojima se suočavamo usled pandemije korona virusa, u dubini duše osećam da sam donela pravu odluku. Gledam ispred sebe i nadam se d aću predstavljati Kanadu u Fed kupu i na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu, napisala je Andresku.

 

 

Identičnu odluku je doneo i David Gofan, ali se nije on obratio javnosti, već je to učinio njegov agent martin Ru.

"Povreda članka je bila takva da david ne može da ide u Tokijo. Nije dugo mogao da trenira i realno je očekivati da se pojavi na turniru u Sinsinatiju 15. avgusta, a posle toga i na US Openu. Ukoliko sve bude bilo u redu", rekao je Ru.

Pre kanađanke i Belgijanca, učešće u Tokiju su već otkazali Rafael Nadal, Dominik Tim, Serena Villijams, Simona Halep...

Komentari (0)

Sport