Tenis

Olga Danilović u finalu čelendžera u Madridu, druga titula na pomolu: Protiv Sare Tormo za tron!

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2023

-

22:25

Olga Danilović u finalu čelendžera u Madridu, druga titula na pomolu: Protiv Sare Tormo za tron!
Olga Danilović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Olga Danilović plasirala se u finale čelendžera u Madridu, posle pobede nad Suzan Lamens iz Holandije u dva seta (6:4, 6:1). Srpska teniserka je na taj način došla u situaciju da se bori za drugu titulu u karijeri, posle osvajanja turnira u Moskvi 2018. godine, a za trofej u glavnom gradu Španije boriće se protiv domaće teniserke Sare Tormo.

Olga nije najbolje otvorila meč. Izgubila je prvi servis gem bez osvojenog poena, ali je u nastavku seta uhvatila ritam i došla do prednosti od 1:0.  U drugom delu igre, Holanđanka je u potpunosti klonula pred srpskom teniserkom. Nikako nije uspevala da izađe na kraj sa preciznim "forhendima" Danilovićeve. Osvojila je svega jedan gem, a teniserka iz Beograda je bez velike muke obezbedila plasman u finale.

Za titulu će se boriti protiv Sare Tormo iz Španije. U pitanju je teniserka sa 155. mesta WTA liste, koja je prethodno napravila veliko iznenađenje, izbacivši 50. teniserku sveta Lejlu Fernandez.

Olga Danilović ima jednu titulu u karijeri i to sa turnira iz Moskve, koju je osvojila 2018. godine, dok se poslednji put borila za trofej prošle sezone u Lozani, kada je izgubila od Hrvatice Petre Martić u dva seta.

Komentari (0)

Sport