Tenis

Kasper Rud preko Nikolasa Jarija do četvrtfinala Rolan Garosa

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2023

-

16:26

Kasper Rud preko Nikolasa Jarija do četvrtfinala Rolan Garosa
Kasper Rud preko Nikolasa Jarija do četvrtfinala Rolan Garosa - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Norveški teniser Kasper Rud plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je danas u osmini finala u Parizu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija 7:6 (7:3), 7:5, 7:5.

Meč je trajao tri sata i 22 minuta. Ovo je bio treći međusobni duel norveškog i čileanskog tenisera, a drugi trijumf Ruda. Norvežanin je četvrti teniser sveta, dok je Jari 35. na ATP listi.

Rud je poveo 3:0 u prvom setu, ali je Jari stigao do izjednačenja, 3:3. Igralo se potom gem za gem, a pobednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Norvežaninu 7:3.

Jari je dobro počeo drugi set i brzo stigao od prednosti od 4:1. Rud je uspeo da izjednači na 4:4. Norvežanin je odlučujući brejk napravio u 11. gemu, a onda je na svoj servis stigao do 7:5 i 2:0 u setovima.

I u trećem setu viđena je velika borba između dvojice tenisera. Čileanac je vodio 4:2, ali je Rud izjednačio na 4:4. Norvežanin je i u ovom delu seta napravio brejk u 11. gemu, a onda je na svoj servis iskoristio drugu meč loptu i zasluženo je stigao do pobede.

Rud će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča između Danca Holgera Runea i Argentinca Franciska Čerundola.

Kasnije danas biće odigrana preostala dva meča osmine finala Rolan Garosa, a sastaće se Aleksandar Zverev (Nemačka) - Grigor Dimitrov (Bugarska) i Jošihito Nišioka (Japan) - Tomas Martin Ečeveri (Argentina).

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 49,6 miliona evra.

Komentari (0)

Sport