Tenis

Novak Đoković: Neverovatan trenutak za mene, drago mi je što sam baš na ovom mestu ispisao istoriju

Komentari

Autor: Euronews

11/06/2023

-

19:06 >> 19:24

Novak Đoković: Neverovatan trenutak za mene, drago mi je što sam baš na ovom mestu ispisao istoriju
Novak Đoković: Neverovatan trenutak za mene, drago mi je što sam baš na ovom mestu ispisao istoriju - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković je današnjom pobedom nad Kasperom Rudom u finalu Rolan garosa postao apsolutni rekorder po broju osvojenih gren slem titula! On ih sada ima čak 23, čime je preskočio Rafaela Nadala koji je na cifri od 22.

Pored toga, srpski teniser se vratio na prvo mesto ATP liste, tako da će idućeg ponedeljka otpočeti svoju rekordnu 388. nedelju na svetskom teniskom tronu.

On je u prvom setu protiv Ruda imao određenih problema, s obzirom na to da je gubio sa 1:4. Međutim, uspeo je da nadoknadi zaostatak, a potom da "počisti" Norvežanina u taj-brejku i od tada je sve krenulo na bolje.

Drugi set mu je pripao rutinski dozvolivši protivniku svega tri osvojena gema, da bi u trećem bio uspešan sa 7:5 za veliku radost i istoriju u Parizu:

"Hvala još jednom za ovu posebnu atmosferu. Neverovatan trenutak u mojoj karijeri, veoma poseban i jedan od najvažnijih momenata za mene. Možda je koincidencija da sam osvojio 23. titulu baš ovde u Parizu. Ovaj turnir je uvek bio najteži za mene i zato sam sada toliko emotivan, zato mi to toliko znači. Mnogo se toga dešavalo i na terenu i van njega... Hvala svima još jednom, zaista sam počastvovan što sam ovde na ovom posebnom mestu", počeo je Novak na francuskom jeziku, pa se ubrzo prebacio na engleski:

"Još nisam našao dobrog profesora francuskog, tako da ću nastaviti na engleskom. Hvala ti Kasper (Rud) na lepim rečima, baš cenim to, ne samo zato što stojimo ovde jedan pored drugog. Ti si jedna od najboljih osoba u svetu tenisa, svi te vole, poštuju i cene i to je sa velikim razlogom. Morao sam to da kažem na početku zato što stvarno osećam da u današnjem svetu mnogo znači kada neko ima prave ljudske vrednosti. Zaslužuješ veliko poštovanje i veliki aplauz zbog toga. Žao mi je zbog rezultata danas, to nije najbolji način za tebe da završiš turnir. Ali imao si neverovatne uspehe poslednjih godina, igrao si nekoliko gren slem finala, to govori o tvom kvalitetu i kontinuitetu. Želim ti sve najbolje, da pobeđuješ protiv svih, osim kada igraš protiv mene. Ako ispadnem ranije na nekom turnira, želeo bih da ga ti osvojiš", rekao je Đoković uz osmeh.

Naravno, nije propustio priliku da se obrati svom timu i porodici:

"Moj tim, moja porodica, moja deca, žena, moja braća... Sve vas volim. Ne znam šta da vam kažem, znate kroz šta smo prošli. Znate koliko mogu da budem nezgodan i težak, hvala vam za strpljenje i toleranciju. Znajući koliko sam vas mučio, jako cenim što me i dalje podržvate i verujete u mene", izjavio je Đoković dok je kamera posebno fokusirala Gorana Ivaniševića.

Na samom kraju, zahvalio se svima koji su došli da ga podrže, među kojima su bile i neke velike fudbalske Zvezde:

"Počinjem da uživam u ovome baš baš mnogo... Želim da se zahvalim drugim velikim sportistima koji su ovde: Ibra (Zlatan Ibrahimović), (Kilijan) Mbape, Tom Brejdi, (Olivije) Žiru... Žao mi je ako sam nekog izostavio. 'Ibra ti si mi drugar'. Hvala što ste došli. Srbija!", podvukao je Novak.

Komentari (0)

Sport