Tenis

Želim isto što i novinari: Alkaraz o eventualnom vimbldonskom derbiju sa Đokovićem

Komentari

Autor: Euronews

09/07/2023

-

12:00

Želim isto što i novinari: Alkaraz o eventualnom vimbldonskom derbiju sa Đokovićem
Želim isto što i novinari: Alkaraz o eventualnom vimbldonskom derbiju sa Đokovićem - Copyright AP Photo/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković i Karlos Alkaraz za sada uspešno ruše prepreke ka njihovom projektovanom duelu u finalu Vimbldona, ali i srpski i španski teniser moraju još toga da urade da bi delili teren u zadnjem činu borbe za Grend slem titulu na travi, Srbin za početak da dobije svoj večerašnji duel osmine finala, a Španac sutrašnju bitku za Top osam. Ali, prvi reket sveta sa Pirineja ne krije da se raduje eventualnom dvoboju sa najvećim sinom "belog sporta".

Poslovično iskreni naslednik svog zemljaka Rafaela Nadala priznao je to i poslednjem obraćanju medijima, posle njegove pobede nad Nikolasom Jarijem, a uoči zahtevnog ispita protiv Matea Beretinija. 

"Ne samo da novinari i navijači žele moje finale sa Đokovićem, i ja sam takođe to želim, ali imam bar tri runde pre toga da odigram. Koncentrisan sam na sledeće kolo i Beretinija, biće teško. Moj san je da igram finale ovde, još bolje ako to bude protiv Novaka", rekao je 20-godišnji Španac. 

Pobednik prošlogodišnjeg US Opena i prošlog leta je stizao do osmine finala Vimbldona, a pre početka tekućeg izdanja turnira u Londonu prvi put u karijeri osvojio je jedan turnir na travi, tako što je slavio u finalu Kvinsa. Pored te ima još 10 ATP titula u karijeri, a u skoru sa Đokovićem ima po jedan trijumf i poraz. 

Komentari (0)

Sport