Tenis

Meč Novaka i Hurkača odložen za ponedeljak u popodnevnom terminu: Branilac trofeja na set od četvrtfinala Vimbldona

Komentari

Autor: Euronews

09/07/2023

-

23:40 >> 00:35

Meč Novaka i Hurkača odložen za ponedeljak u popodnevnom terminu: Branilac trofeja na set od četvrtfinala Vimbldona
Meč Novaka i Hurkača odložen za ponedeljak u popodnevnom terminu: Branilac trofeja na set od četvrtfinala Vimbldona - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Meč osmine finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Huberta Hurkača, odložen je za sutra zbog policilijskog časa u Londonu, koji je stupio na snagu u 23:00 sata po njihovom vremenu, pri vođstvu srpskog tenisera u setovima 2:0 - (7:6, 7:6).

Susret srpskog i poljskog tenisera predviđen je danas kao treći na Centralnom terenu, a zbog neplanirano dužih mečeva Andreja Rubljova i Aleksandra Bublika (3h 17m), odnosno Ige Švjontek i Belinde Benčić (3h), počeo je u nešto kasnijem terminu. Imali su igrači 2 sata i 10 minuta da okončaju meč, ali je policijski čas u Londonu, uradio to umesto njih...

Njihov duel biće nastavljen sutra u toku dana, ne pre 16 časova, pošto je meč Elene Ribakine i Hadad Maje na Centralnom terenu planiran u 14:30 sati.

Što se tiče samog duela, Đoković ima sigurnih 2:0 i prema svemu sudeći hita ka šestoj pobedi u međusobnim duelima protiv 18. na svetu. Ipak, morao je da se pomuči da dođe do vođstva i može se reći da mu nije bilo lako sa 196 centimetara visokim momkom iz Poljske, koji je zahvaljujući dobrim servisima odveo meč u dva taj-brejka, gde na kraju, nije imao šanse protiv Novaka.

Uvodni set pokazao je odličnu igru oba tenisera na svojim servisima. Đoković je bio solidan iza osnovne linije, dok je Hurkač blistao sa devet asova. Ali, budući da niko nije došao do prednosti početnog udarca, taj deo igre otišao je u taj-brejk. U početku je Hurkač imao više sreće, pa je uz grešku Novaka stigao do mini brejka i tri set lopte (6:3). Međutim, Srbin se trgao u nastavku. Podigao u višu brzinu i sa pet vezanih poena (8:6) slavio u još jednom taj-brejku. Njegovom 13. u nizu, čime je oborio rekord čuvenog Pita Samprasa. 

Za razliku od uvodnog seta, gde brejk loptu nismo videli sve do 13. gema, u drugom je Đoković imao čak pet. Najveću šansu imao je u osmom gemu, kada je na servis protivnika imao 40:0, a potom i prednost za 5:3. Međutim, Hurčak je kao u većini slučajeva, odgovorio asovima i pravim rešenjima u napadu sačuvao "glavu", uvevši meč u novi taj-brejk, gde je Đoković ponovo bio srećnije ruke. Ovaj put morao je da brani samo jednu set loptu rivala (5:4), da bi u nastavku slavio sa identičnih - 8:6.

 

 

.

Komentari (0)

Sport