Tenis

Elina Svitolina eliminisala Igu Švjontek i plasirala se u polufinale Vimbldona

Komentari

Autor: Euronews

11/07/2023

-

17:34

Elina Svitolina eliminisala Igu Švjontek i plasirala se u polufinale Vimbldona
AP Photo/Kirsty Wigglesworth - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinka, Elena Svitolina, napravila je veliko iznenađenje u četrvtfinalu Vimbldona tako što je izbacila najbolje rangiranu teniserku sveta, Igu Švjontek sa 2:1 (7:5, 6:7, 6:2) nakon dva sata i 40 minuta igre.

Svitolina, inače 76. na WTA listi, je u prvom setu često bila u podređenom položaju, s obzirom na to da je Švjontekova dva puta dolazila do brejka prednosti. Međutim, Ukrajinka je u samoj završnici seta osvojila četiri gema za redom, pa tako slavila sa 7:5.

U drugom setu je Švjontek ponovo prva došla do brejka, ali je Ukrajinka vrlo brzo nadoknadila zaostatak, a kako su obe teniserke kasnije bile sigurne na svoj servis, usledio je taj-brejk. Imala je Svitolina mini-brejk prednosti, međutim Poljakinja je uspela da preokrene i izjednači na 1:1.

Ukrajinka je u trećem selu pokazala dominaciju i potpuno zasluženo se plasirala u polufinale, dozvolivši protivnici svega dva gema.

Svitolina će se za finale boriti sa Marketom Vondroušovom, koja je ranije danas bila bolja od Amerikanke, Džesike Pegule sa 2:1. 

Komentari (0)

Sport