Tenis

Hrabri Đere poklekao u finalu: Zverev osvojio titulu u rodnom Hamburgu

Komentari

Autor: Euronews

30/07/2023

-

17:06

Hrabri Đere poklekao u finalu: Zverev osvojio titulu u rodnom Hamburgu
Hrabri Đere poklekao u finalu: Zverev osvojio titulu u rodnom Hamburgu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Laslo Đere nije uspeo da u Hamburgu podigne svoj treći trofej u karijeri, pošto je danas u finalu ATP turnira u Nemačkoj izgubio od domaćeg tenisera Aleksandra Zvereva.  Olimpijski šampion slavio je i u trećem međusobnom duelu protiv Srbina, a do pobede i jubilarne 20. titule u karijeri, stigao je posle gotovo dva časa igre - 2:0 (7:5, 6:3).

Iako je Zverev važio za izrazitog favorita u finalu, momak iz Sente pružio je i više nego dostojan otpor, ali nije uspeo da nadigra Nemca u njegovom rodnom Hamburgu...

Do devetog gema uvodnog seta, videli smo sigurnu igru oba tenisera na svojim servisima, bez uzbuđenja i prilika za brejk. A, onda je pri rezultatu 4:4, Đere propustio čak četiri brejk lopte. Olimpijski šampion odbio je nalete Srbina odličnom igrom iza osnovne linije, da bi u 12. gemu napravio ključni brejk za 1:0.

Ponesen dobrom igrom iz uvodnog seta, Zverev je nastavio i u istom ritmu u nastavku meča. U drugom setu bio je još ubedljiviji, pa se novi šampion Hamburga mogao naslutiti posle uvodnih pet gemova kada je stekao nedostižnih 4:1. Đere je koliko-toliko popravio sliku na terenu u naredna dva gema, kada je uspeo da vrati brejk i smanji na 4:3. Ali je iskustvo olimpijskog šampiona u nastavku odlučilo pobednika.

Zverev je odigrao mirnije i staloženije u ključnim trenucima, ekspresno je vratio brejk i poveo 5:3, da bi na svom servisu potom i potvrdio pobedu. Đere je tako u svom petom finalu, izgubio treći meč za titulu, dok se prethodno popeo na pobedničko postolje u Riju i na Sardiniji, 2019. i 2020. godine.

Komentari (0)

Sport