Tenis

Dušana Lajovića još jedan meč deli od glavnog žreba Mastersa u Sinsinatiju, Đere ispao

Komentari

Autor: Euronews

13/08/2023

-

09:11

Dušana Lajovića još jedan meč deli od glavnog žreba Mastersa u Sinsinatiju, Đere ispao
Dušan Lajović - Copyright AP Photo/Jim Rassol

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Lajović prebrodio je polufinale kvalifikacija za glavni žreb Mastersa u Sinsinatiju, protiv Rinjkija Hijikate, a od učešća na prestižnom turniru serije 1.000 deli ga još današnji meč sa Džejsonom Kublerom (oko 18.00). 

Srpski je u poslednjem meču slavio sa laganih 2:0 u setovima u duelu sa Japancem (6:3, 6:3), pošto je u oba na vreme i bez velike muke dolazio do brejkova. U prvom je osvojio peti i deveti gem na servis rivala, da bi u drugom već prvim takvim uspehom trasirao put ka pobedi, posle malo jače od sat vremena igre.

I drugom duelu u karijeri sa Kublerom. U jedinom prethodnom, Srbin je bio bolji od Australijanca na ovogodišnjem Mastersu u Madridu - 2:0 (6:3, 6:3). Lajovićev rival je mlađi tri godine (30) i ima lošiji plasman na ATP listi (67/90). 

Za razliku od zemljaka Dušana Lajovića, Laslo Đere zaustavljen je u kvalifikacijama za Masters u Sinsinatiju, pošto je posle tri seta morao da prizna poraz od Tanasija Kokinakisa - 1:2 (3:6, 6:3, 5:7). 

Polufinalni duel Srbina i Amerikanca potrajao je dobra dva sata, a 35. reket sveta pružao je sve vreme snažan otpor lošije rangiranom Amerikancu, naročito u drugom - dobijenom setu i trećem, u kom je pobednik rešen tek u 12. gemu. 

Uspeo je Đere čak i da spase dve meč lopte, ali je rival iskoristio sledeću i sprečio našeg Dejvis kup reprezentativca da i u Sinsinatiju demonstrira odličnu formu iz poslednjih nekoliko nedelja.

Đere je zamalo ostao bez finala u Kicbilu, a pre toga je namučio Aleksandra Zvereva u finalu Hamburga, dok ga sada očekuje resetovanje i priprema za borbu za Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Američkih Država.

Turnir u Sinsinatiju počinje 13. i završava se 20. avgusta, a njegov dvostruki pobednik Novak Đoković postavljen je za drugog nosioca, pa sve do finala ne može da se sastane sa prvim reketom sveta Karlosom Alkarazom. 

 

Komentari (0)

Sport