Tenis

Novak Đoković spreman za masters u Sinsinatiju: Posle više od 20 godina tenisa, još uvek ima vatre u meni!

Komentari

Autor: Euronews

14/08/2023

-

08:50

Novak Đoković spreman za masters u Sinsinatiju: Posle više od 20 godina tenisa, još uvek ima vatre u meni!
Novak Đoković spreman za masters u Sinsinatiju: Posle više od 20 godina tenisa, još uvek ima vatre u meni! - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković doputovao je juče u Ohajo, gde će na mastersu Sinsinati, pokušati da osvoji treću titulu. Najstariji turnir u SAD-u na programu je od 12. do 20. avgusta, a branilac trofeja je Borna Ćorić iz Hrvatske.

Novak Đoković poslednji put je igrao u Sinsinatiju pre četiri godine, a masters u Americi će mu ujedno poslužiti kao dobra priprema za predsojeći US open (28. avgust - 10. septembar), gde će juriti 24. grend slem titulu.

Poslednji nastup na ATP turu Novak je imao protiv Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona, pa se za početak, na konferenciji za medije, održanoj uoči početka mastersa, prisetio tog događaja.

"Nije ni prvi ni poslednji put da sam izgubio, tako da sam ga prevazišao za jedan dan. Očigledno, trebalo mi je stvarno dobar odmor nakon toga i malo vremena sa svojom porodicom. To sam i uradio. Naravno, žalio sam što nisam iskoristio šanse tokom tog finala", rekao je Đoković i dodao:

"Očigledno je da treba da idem dalje i pokušam da se pregrupišem i pronađem motivaciju za ono što dolazi, i sve izazove koji su preda mnom i zato sam tu. U suprotnom, da nisam motivisan, ne bih bio ovde. Sada, posle mnogo godina profesionalnog tenisa, osećam se kao da imam izbor da igram ono što zaista želim da igram. I stvarno sam želeo da budem ovde u Sinsinatiju i naravno, US Open je iza ugla".

Po dolasku u Sinsinatiju, Đoković je odradio trening pred velikim brojem navijača, što ga je itekako iznenadilo.

"Bilo je neverovatno, da budem iskren. Našalio sam se sa svojim trenerom i pitao sam ga da li smo na pravom terenu, jer smo mislili da je meč. On je zapravo rekao da je mislio da se dešava meč jer je to bio teren za meč. Zaista je neverovatno. Veoma sam zahvalan na prisustvu tolikog broja ljudi na treningu, što je neverovatno. Opet, doživeo sam neke turnire širom sveta, slične atmosfere u smislu velike posećenosti na terenima za trening", dodao je srpski as.

Prestižni turnir u Ohaju, Đoković je osvajao dva puta.

"Sviđa mi se osećaj koji imam posle 20 i više godina profesionalnog tenisa. Još uvek ima vatre. Još uvek postoji taj nagon i motivacija da zaista dođemo na najveće događaje u sportu i pokušamo da pobedimo, pokušamo da osvojimo titule i pokušamo da donesemo dobru senzaciju publici", zaključio je Novak.

Srpski teniser biće slobodan u prvom kolu, a u drugoj rundi će igrati protiv pobednika meča Fokina - Ečeveri

Komentari (0)

Sport