Tenis

Novak Đoković čeka rivale na US Openu: Tajna ceremonija žrebanja u Njujorku

Komentari

Autor: Euronews

24/08/2023

-

10:54

Novak Đoković čeka rivale na US Openu: Tajna ceremonija žrebanja u Njujorku
Alkaraz i Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Doster

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković uveliko trenira u Njujorku, a danas će saznati i protiv kog svog kolege će krenuti u pohod na svoju četvrtu titulu na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u tenisu, kao i ko će mu sve iza toga biti potencijalni rivali u borbi za 24. šampionsku "značku" na najjačim ATP turnirima.

Žreb je zakazan za 18 časova po srednjeevropskom vremenu, a posle dužeg vremena neće biti prenošen u direktnom TV prenosu ni putem društvenih mreža, pa će drugi nosilac turnira i drugoplasirani na ATP listi preko posrednika saznati za koga najpre treba da sprema taktiku sa svojim timom saradnika. 

Kako bilo, Đoković se posle dve i po godine vraća na stadion "Artur Eš", jer je pandemija korona virusa jedne godine otkazala turnir serije 2.000, a onda mu kao strancu nevakcinisanom protiv kovida 19 nije bio dozvoljen ulazak u SAD. 

Pobednik nedavnog ludog finala Mastersa u Sinsinatiju na US Openu je zadnji držao pobednički govor 2011, 2015. i 2018. godine, a jedne sezone doživeo je i da bude diskvalifikovan zbog nenamernog udaranja linijskog sudije lopticom. 

Komentari (0)

Sport