Tenis

Novaku otvoren put do finala US Opena: Nakon Cicipasa i Runea, eliminisan i Kasper Rud!

Komentari

Autor: Euronews

31/08/2023

-

08:43 >> 08:46

Novaku otvoren put do finala US Opena: Nakon Cicipasa i Runea, eliminisan i Kasper Rud!
Novaku otvoren put do finala US Opena: Nakon Cicipasa i Runea, eliminisan i Kasper Rud! - Copyright Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

veličina teksta

Aa Aa

Nakon eliminacije Stefanosa Cicipasa sa US Opena, dobili smo još jedno iznenađenje na poslednjem grend slem turniru u sezoni. Prošlogodišnji finalista ovog takmičenja Kasper Rud, koji je se nalazio u delu žreba gde i Novak Đoković, izgubio je u pet setova od Žižen Žanga iz Kine (6:4, 5:7, 6:2, 0:6, 6:2).

Šampion Rolan Garosa prognoziran je da se sastane sa Novakom u četvrfinalu US Opena, ali nije imao rešenja za dominantnu igru kineskog tenisera u odlučujućem setu. Ženg je na startu petog seta napravio brejk. Potom je poveo 3:1. Rud je izgubio energiju, koja ga je krasila u prvom delu takmičenja, da bi nakon 3 i po časa borbe "položio oružje" pred 67. teniserom sveta.

 

 

Ovim porazom, Norvežanina, trenutno petog igrača planete, čeka pad na ATP listi, budući da je branio veliki broj bodova iz prethodne sezone. S obziom da su sa US Opena eliminisani i Stefanos Cicipas i Kasper Rud, koji su se nalazili u delu žreba sa Đokovićem, možemo da kažemo da se srpskom teniseru otvorio put to finala.

On je prethodno bez većih problema slavio u duelima sa Aleksandrom Milerom i Zapatom Miraljesom, a u trećem kolu očekuje ga srpski derbi sa Laslom Đereom, koji je bio bolji od Uga Gastona. 

To će biti njihov drugi međusobni okršaj, a prvi je završen pobedom Novaka prošle godine na Serbia Openu 2:1 (2:6, 7:6, 7:6).

Komentari (0)

Sport