Tenis

(KRAJ) Đoković - Šelton 3:0: Novak utišao Njujork i plasirao se u finale US Opena

Komentari

Autor: Euronews

08/09/2023

-

23:56

(KRAJ) Đoković - Šelton 3:0: Novak utišao Njujork i plasirao se u finale US Opena
(KRAJ) Đoković - Šelton 3:0: Novak utišao Njujork i plasirao se u finale US Opena - Copyright Tanjug/AP Photo/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković i Ben Šelton igraju od 21.00 po srednjeevropskom vremenu prvi polufinalni meč Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu. 

Srbinu će to biti čak 47. bitka za finale nekog od četiri Grend slema, dok je Amerikancu ovo najbolji plasman u karijeri na turnirima serije 2.000. 

Tridesetšestogodišnji rekorder u osvojenim titulama na US Openu, Vimbldonu, Australijan Openu i Rolan Garosu (ukupno 23) dočekuje ga kao drugi reket sveta, a njegov 16 leta mlađi izazivač kao 47. na ATP listi.

Biće to njihov prvi prvi međusobni duel, a ko ga dobije ide u borbu sa Špancem Karlosom Alkarazom ili Rusom Danilom Medvedevim, čiji susret počinje u 01.00 po srednjeevropskom vremenu. 

III SET

7:5 - Još jednom je Novak Đoković pokazao koliko je jak u taj-brejku. Nije dozvolio rivalu da ga ugrozi, stekao je startnu prednost 5:1 i uspeo je da je sačuva do kraja, mada se rival vratio na 5:4, ali nije imao snage za potpuni preokret. 

5:5 - Amerikanac je spasao meč lopti i ide se u taj-brejk. veliak drama u finišu trećeg seta.

6:5 - Preuzeo je Đoković kontrolu nad igrom, napravio brejk i sada mladi Amerikanac servira za ostanak u meču.

5:5 - Bio je Novak na ivici ponora, Šelton je imao set loptu, ali Đoković ne bi bio to što jeste kad ne bi uspeo da se vrati i utiša publiku na stadionu. 

4:5 - Neobična situacija u ovom meču, sada Đoković servira sa ostanak u igri. Šelton se potputno probudio i vezao je tri dobijena gema.

4:4 - Oduševljenje na stadionu u Njujorku. šelton je napravio brejk i publika je u delirijumu kao da je mladi Amerikanac pobedio u meču.

4:3 - Drži se Šelton koliko može, spasao se u ovom gemu, ali Novak ima brejk viška i igra mnogo bolje od rivala.

4:2 - Još dva gema dele Novaka Đokovića od plasmana u finala i četvtog Gren slema u sezoni

3:2 - šelton se pomiro sa porazom, pa igra rasterećeno, ponekad i veoma atraktivno i za sada to daje bolje rezultate nego kad je bio "zategnut".

2:1 - Korača Đoković lagano ka plasmanu u finale. gemovi se igraju brzo, a Novak vrlo dobro zna šta radi.

2:0 - Potvrdio je Đoković brejk, Šelton je u problemu i ukoliko želi da ostane u ovom meču moraće da zaigra mnog bolje.

1:0 - Odmah brejk na startu trećeg seta i čini se da Amerikanac polako posustaje i da se predaje. 

II SET

6:2 - Novak ima dva seta viška, koja je i te kako zaslužio. Mnogo je bolji od rivala i na dobrom je putu da se palsira u finale US Opena.

5:2 - Dugačak je bio ovo gem, Novak nije bio previše fokusiran na igru, već je sve vreme bio u nekoj poluraspravi sa svojim boksom, ali je na krjau uspeo da osvoji gem i na korak je od trijumfa u drugom setu.

4:2 - U prošlom gemu je napravljen brejk u ovom je potvrđen i deluje da je Novak Đoković blizu osvajanja i ovog drugog seta protiv 46. igrača na ATP listi.

3:2 - Pravi Đoković brejk u petom gemu drugog seta, mada nije toliko zadovoljan svojom igrom što se vidi po njegovim gestikulacijama.

2:2 - Gledamo zaista dobar tenis u Njujorku. Vodi se velika borba u drugom setu i Novak je uspeo da sačuva svoj servis u ovom gemu, ali nije to bilo ni malo lako.

1:2 - Igra tek 43 minuta, a već su odigrana tri gema u drugom setu, ali daleko od toga da se nazire konačan pobednik. 

1:1 - Ne da se ni Đokvić U ovom gemu je viđen najlepši poen na meču u kojem je Novak vratio skraćenu loptu rivala, a zatim u nastavku akcije pokazao zašto je najbolji svih vremena.

0:1 - Rekosmo da je Šelton zaigrao dobro u finišu prvog seta a sa takvim izdanjem je nastavio i u narednom te je on taj koji je prvi došao do prednosti.

I SET

Meč je počeo, prvi je na servis liniji najbolji srpski teniser svih vremena.

6:3 - Sjajno Đokovića služi prvi servis i upravo je to ono što mu je pomoglo u ovom gemu iako je rival zaigrao mnogo bolje u finišu ovog dela meča.

5:3 - Imao je Đoković četiri set lopte, ali je Šelton uspeo da ih spase i nastavlja se borba. Đoković je bio u sjajnoj prilici da reši pitanje pobednika u ovom setu.

5:2 - Đoković potvđuje brejk i vodi 5:2. Amerikanac servira za ostanak u prvom setu i nastavak borbe.

4:2 - Prve brejk prilike na meču imao je Novak Đoković i odmah ih je iskoristio tu mogućnost. Tok meča se sada menja.

3:2 - Ne dozvoljava Novak nikakvo iznenađenje. Nije dozvolio rivalu da u petom gemu osvoji nijedna poen i potera za prvim brejkom se nastavlja.

2:2 - Izjednačio je Šelton. Ima sigurnost mladi Amerikanac u servisu, odlično se kreće i pokušava da čita Novakove udarce. 

2:1 - I dalje nema brejka. Đoković je odbranio svoj servis, a Šelton je veoma razočaran zbog toga. Pun je samopouzdanja domaći teniser.

1:1 - šelton lagano osvaja svoj gem. Ne da se mladi Amerikanac, želi da iskoristi svojih pet minuta slave.

1:0 - Krenuo je sjajno Ben Šelton, mirisalo je da bi pred svojom publikom mogao da napravi brejk, ali je Đoković ubrzo uspostavio svoju igru i poveo u ovom meču.

Komentari (0)

Sport