Tenis

Koko Gof osvojila US Open i izjednačila rekord Serene Villijams: Poraz Arine Sabalenke u finalu

Komentari

Autor: Euronews

10/09/2023

-

08:57

Koko Gof osvojila US Open i izjednačila rekord Serene Villijams: Poraz Arine Sabalenke u finalu
Koko Gof osvojila US Open i izjednačila rekord Serene Villijams: Poraz Arine Sabalenke u finalu - Copyright AP Photo/Manu Fernandez, File

veličina teksta

Aa Aa

Američka teniserka Koko Gof osvojila je sinoć titulu na US openu, pošto je u finalu u pobedila belorusku igračicu Arinu Sabalenku sa 2:1 u setovima (2:6, 6:3, 6:2).

Mlada teniserka sa Floride, koja ima svega 19 godina, zabeležila je 12. uzastopnu pobedu u Njujorku i osvojila svoj prvi grend slem turnir u karijeri, a meč sa Arinom Sabalenkom, inače od ponedeljka prvom teniserkom sveta, trajao je nešto više od dva časa.

Sa druge strane Koko Gof, koja je pre turnira bila peta igračica WTA liste, biće od iduće sedmice treća teniserka sveta. Trijumfom na US Openu, postala je druga najmlađa američka teniserka posle Serene Vilijams, koja je slavila na Otvorenom prvenstvu SAD.

Sabalenka je imala priliku da dođe do svoje druge grend slem titule u karijeri. Dominantno je osvojila uvodni set i činilo se da sve ide ka tom scenariju. Ali je domaća teniserka uspela da nametne svoju igru u nastavku meča i na krilima 20.000 navijača na stadionu "Artur Eš", zabeleži najveću pobedu u karieri.

Pored 2000 WTA bodova, Koko Gof je dobila i ček na tri miliona evra, dok je upola manji, pripao vicešampionki iz Belorusije.

Muško finale igra se večeras od 22 sati po srednjeevropskom vremenu, kada će naš Novak Đoković u duelu sa Danilom Medvedevim pokušati da osvoji 24. grend slem titulu.

Komentari (0)

Sport