Tenis

Đoković se i zvanično vratio na čelo ATP liste: Ima veliku prednost nad Karlosom Alkarazom

Komentari

Autor: Euronews

11/09/2023

-

09:16

Đoković se i zvanično vratio na čelo ATP liste: Ima veliku prednost nad Karlosom Alkarazom
Đoković se i zvanično vratio na čelo ATP liste: Ima veliku prednost nad Karlosom Alkarazom - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković u noći između nedelje i ponedeljka je osvojio 24. Grend slem titulu, savladavši Danila Medvedeva u finalu US Opena, a od ovog jutra je ponovo prvi na ATP listi.

Još nakon prvog kola turnira Njujorku se znalo da će se Nole vratiti na čelnu poziciju, budući da prošle sezone nije učestvovao na ovom turniru, dok je Španac Karlos Alkaraz branio titulu, odnosno 2.000 poena.

Imajući u vidu da Karlito nije uspeo da dođe ni do finala on je na novoj rang listi najboljih svetskih igrača izgubi 1.200 bodova i sada ih ima 8.535, što je za 3.260 manje od Đokovića.

Treće mesto na danas objavljenom rangiranju tenisera pripada finalisti US Opena Danilu Medvedevu koji je zaradio 1.020 bodova, a iza njega slede Holger Rune, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Janik Siner, Tejlor Fric, Kasper Rud i Aleksander Zverev.

Od ostalih srpskih tenisera među najbojh 100 se nalaze Laslo Đere koji je trenutno 37. igrač sveta, Milomir Kecmanović zauzima 48. poziciju, dok je Dušan Lajović 52. teniser na planeti.

Komentari (0)

Sport