Aktuelno

Uhapšen Beograđanin u Smederevu zbog krijumčarenja sirijskih migranata: Policija u automobilu zatekla 12 Sirijaca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/09/2023

-

18:38

Uhapšen Beograđanin u Smederevu zbog krijumčarenja sirijskih migranata: Policija u automobilu zatekla 12 Sirijaca
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, po nalogu osnovnog javnog tužioca, uhapsili su N. M. (24) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi, saopštila je Policijska uprava u Smederevu.

Nakon potere zbog sumnje da se u "škodi superb" prevoze ilegalni migranti, policija je 24. septembra na auto-putu Niš – Beograd, kod Mihajlovca, zaustavila ovo vozilo kojim je upravljao osumnjičeni.

On se prethodno oglušio na svetlosne i zvučne signale policije.Smederevska policija je u automobilu zatekla 12 državljana Sirije bez dokumenata i zakonskog osnova za boravak u Srbiji.

Kako se sumnja, N. M. je automobil iznajmio od jedne beogradske "rent-a-kar" agencije sa namerom da migrante preveze od Dimitrovgrada do Beograda, uz novčanu naknadu od 600 evra.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu priveden osnovnom javnom tužiocu, na čiji predlog mu je Osnovni sud u Smederevu odredio pritvor u trajanju do 30 dana.
 

Komentari (0)

Srbija