Aktuelno

Produžen pritvor za oca dečaka koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru, majci zabranjeno da prilazi sinu

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2023

-

15:50

Produžen pritvor za oca dečaka koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru, majci zabranjeno da prilazi sinu
Produžen pritvor za oca dečaka koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru, majci zabranjeno da prilazi sinu - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor ocu dečaka koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje kojom je majci dečaka M. K. određena mera zabrane prilaženja sastajanja i komuniciranja sa dečakom ubicom.

Pritvor je prema okrivljenom V. K. produžen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Istim rešenjem, prema okrivljenoj M. K. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa dečakom ubicom koji je inače svedok u postupku.

Istovremeno upozorena da se prema njoj može odrediti teža mera ukoliko prekrši izrečenu zabranu.

Više javno tužilaštvo ke inače juče podiglo optužnicu protiv roditelja dečaka koji je u Ribnikaru 3. maja ubio devet učenika i čuvara škole i ranio šest osoba.

Okrivljenom V. K. se na teret  stavlja izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti, dok je okrivljenoj M. K. na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Komentari (0)

Srbija