Aktuelno

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Srbin priveden zbog majice sa motivima srpskih manastira

Komentari

Autor: Tanjug

15/10/2023

-

12:36

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Srbin priveden zbog majice sa motivima srpskih manastira
Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Srbin priveden zbog majice sa motivima srpskih manastira - Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

veličina teksta

Aa Aa

Srbina Stefana S. (27) privela je u Zubinom Potoku kosovska policija zbog majice sa motivima srpskih manastira i porukom sa motivima cara Dušana, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Stefana S. je Kurtijeva policija zaustavila na putu iz Zubinog Potoka ka selu Drijen gde živi, privela ga i držala ga više od dva sata u policijskoj stanici, zapretivši mu prijavom zbog, kako su rekli, 'vređanja po nacionalnoj osnovi'", navodi Kancelarija.

U saopštenju se ističe da najnovije privođenje mladog Srbina pokazuje da jedina politika koju sprovode prištinske vlasti jeste politika sistemskog urušavanja osnovnih prava i sloboda srpskog naroda u Pokrajini sa konačnim ciljem da oni zastrašivanjem i svakodnevnim terorom zauvek budu proterani sa svojih vekovnih ognjišta.

"Dok Kurtijeva specijalna policija puca u Srbe, srpsku decu, prebija srpsku omladinu, za šta niko ne odgovara, dotle se Srbi privode i zastrašuju zbog majice?", navodi Kancelarija i naglašava da je to realnost u kojoj Srbi na severu KiM žive, a od koje glavu okreće kompletna međunarodna zajednica.

Ukazuje se da svetska javnost i predstavnici međunarodnih organizacija moraju da razumeju apsurdnu činjenicu da se Srbi na KiM hapse proizvoljno bez ikakvog i prava i osnova - zbog objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, a sada i zbog garderobe koju nose.

"Ukoliko je zaista međunarodnoj zajednici stalo do uspostavljanja mira na ovim prostorima, na čemu Beograd uporno insistira, onda neko mora konkretnim delovanjem obuzdati Kurtijeva nastojanja da etnički očisti KiM od Srba, a zadrži samo svoje istomišljenike i potčinjene", navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija