Aktuelno

Određen pritvor za sedmoro osumnjičenih za nelegalnu proizvodnju kanabisa u Borči

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2023

-

10:19

Određen pritvor za sedmoro osumnjičenih za nelegalnu proizvodnju kanabisa u Borči
Određen pritvor za sedmoro osumnjičenih za nelegalnu proizvodnju kanabisa u Borči - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor za sedmoro osumnjičenih za nelegalnu proizvodnju kanabisa u Borči radi dalje prodaje od kojih je zaplenjeno ukupno oko 500 kilograma ove opojne droge.

Pritvor je određen A.G. (39), V.L. (45), A.L. (32), S.J. (33), K.B. (39), M.I. i V.K. (44), zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenakom periodu ponoviti krivično delo, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković. Osumnjičeni su se ranije na saslušanu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Njima je na teret stavljeno krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršeno u grupi. Tužilaštvo je saopštilo da će, takođe, protiv svih osumnjičenih narediti sprovođenje finansijske istrage, jer postoje osnovi sumnje da poseduju znatnu imovinu proisteklu iz krivičnog dela.

Oni se sumnjiče da su kao organizovana grupa u specijalno napravljenoj laboratoriji u Borči u ulici Zrenjanski put, u hali od oko 200 kvadrata, na spratu u kući na navedenoj adresi i u šupi iza kuće, neovlašćeno proizvodili i prerađivali opojnu drogu kanabis radi dalje prodaje. Kompletan proces proizvodnje, od zasada do pakovanja, odvijao se u ove tri prostorije opremljene hemijskim preparatima i tehničkim uređajima koji služe za uzgoj, rast i preradu opojne droge-kanabis.

Komentari (0)

Srbija