Aktuelno

Potvrđena presuda od po tri i po godine zatvora supružnicima zbog zlostavljanja žene u okolini Pančevu

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2021

-

12:08

Potvrđena presuda  od po tri i  po godine zatvora supružnicima zbog zlostavljanja žene u okolini Pančevu
Potvrđena presuda od po tri i po godine zatvora supružnicima zbog zlostavljanja žene u okolini Pančevu - Copyright Burst

veličina teksta

Aa Aa

N.P. i M.M. iz Velikog polja kod Obrenovca, koje su mediji nazvali "supružnici iz pakla", pravosnažno su osuđeni na po tri po godine zatvora zbog brutalnog zlostavljanja i iskorišćavanja bolesne J.V.(29) iz okoline Pančeva.

N.P. je zbog ranije osude od godinu dana izrečena jedinstvena kazna zatvora od četiri godine i dva meseca. Ovom odlukom Apelacionog suda potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom su njih dvoje osuđeni zbog krivičnog dela trgovina ljudima u saizvršilaštvu.

Oštećena žena je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravog zahteva upućena na parnicu, objavio je Apelacioni sud.

Obećali joj lagodan život

Prema presudi, njih dvoje su od 6. januara do 16. oktobra 2018. godine, u Obrenovcu po prethodnom dogovoru, zloupotrebili teške prilike J.V. koja je bolesna, nezaposlena, udovica sa troje maloletne dece (koja su u hraniteljskoj porodici) i doveli je u zabludu da će imati lagodniji život ukoliko pređe da živi kod njih i bude im ispomoć u kućnim poslovima i čuvanju dece.

Žena je u to poverovala i pristala da je oni odvezu kod sebe u kuću, gde je kasno shvatila da je u zabludi. N.P. joj je uzeo ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu, kao i svu lekarsku dokumentaciju i razbio njen mobilni telefon rekavši joj da neće otići iz njihove kuće. M.M. ju je više puta šamarala, gurala, tukla metlom po glavi iako je znala da je J. V. imala neko operacija glave.

Terali su je da prosi na Zemunskom keju i uzimali joj sav novac od prosjačenja, a u kući u kojoj je obavljala sve poslove, primoravali su je da spava na betonu i bez posteljine, vezivali je lancem, hranili je jednom dnevno korom hleba i ostacima njihove hrane, navodi se u presudi. Oduzeli su joj i sav novac koji je primala na ime socijalne pomoći, tako što je svakog meseca Martinova odlazila u poštu sa njom, gde bi joj za tu priliku vraćali ličnu kartu kako bi mogla da podigne novac, koji je odmah potom oduzimala, kao i njenu ličnu kartu.

U oktobru 2018. godine su je podveli jednom poznaniku radi pružanja seksualnih za 1.000 dinara, a novac su joj odmah oduzeli, navodi se u presudi. Par se navodno u međuvremenu razveo, a M.M. se potom preudala. Njihovo zajedničko četvoro dece danas živi po domovima. 

Komentari (0)

Srbija