Aktuelno

Tužilaštvo u Pančevu istražuje slučaj prebijanja maloletnika u Stelištu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/10/2023

-

14:12

Tužilaštvo u Pančevu istražuje slučaj prebijanja maloletnika u Stelištu
Tužilaštvo u Pančevu istražuje slučaj prebijanja maloletnika u Stelištu - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvu u Pančevu radi na utvrđivanju svih okolnosti događaja kada je, kako se sumnja, grupa od više maloletnika ovog vikenda fizički napala jednog 16-ogodišnjaka u naselju Strelište.   

Kako navode u saopštenju, u toku je operativni rad policije na identifikaciji svih izvršilaca krivičnog dela, a posebno osoba koje su oštećenom zadale udarce palicom i oštrim predmetom, navodi se u saopštenju tog tužilaštva. 

Napad se desio 21. oktobra, oko 18:30 časova, na uglu ulica Veljka Vlahovića i Cvijićeve, u naselju Strelište, kada je više, kako se sumnja, maloletnih lica, presrelo oštećenog, koji je imao duksericu na kojoj se nalazilo obeležje sportskog kluba Crvena zvezda, i bio u društvu sa maloletnim drugom.

Sumnja se da je grupa maloletnika fizički nasrnula na oštećenog tako što su mu zadali više udaraca rukama, upotrebom palice i oštrim predmetom. 

Povređeni maloletnik je zbog povreda prevezen prvo u bolnicu u Pančevu, a zatim je upućen u Beograd.

Tužilaštvo će pribaviti medicinsku dokumentaciju radi utvrđivanja težine povreda koje je kritičnom prilikom zadobio oštećeni maloletnik.   

Sa jednim od napadača, 16-pgodišnjim maloletnikom koji je bio u grupi, a koji je, kako se sumnja, rukama zadao udarce oštećenom, obavljen je razgovor u policiji. Tužilaštvo je izdalo naredbe za dostavljanje zadržanih podataka za više brojeva mobilnih telefona za koje postoji sumnja da su korišćeni od strane učesnika ovog događaja, a izdat je nalog za obezbeđenje dokaza video nazdora sa lica mesta. 

S obzirom da je u toku prikupljanje dokaza, protiv identifikovanog maloletnika za sada nije podnet zahtev za pokretanje pripremnog postupka sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu, u toku kog postupka se može odrediti da se maloletnik stavi u pritvor kad za to postoje zakonski razlozi.

Komentari (0)

Srbija