Aktuelno

Vučić o studentskim karticama: Prijavljivanje od 13. novembra, popusti na vozne, avionske karte

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/10/2023

-

12:11

Vučić o studentskim karticama: Prijavljivanje od 13. novembra, popusti na vozne, avionske karte
Vučić o studentskim karticama: Prijavljivanje od 13. novembra, popusti na vozne, avionske karte - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će prijavljivanje za studentske platne kartice početi od 13. novembra, na koju imaju pravo studenti osnovnih studija državnih i privatnih fakulteta, ali i studenti viših nivoa studija.

https://www.instagram.com/reel/CzBN_iOs-fu/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D

Vučić je najavio i da će studenti sa ovim karticama voznu kartu plaćati 20 odsto jeftinije, a avionske 10 odsto manje, ali i da će imati razne popuste, u trgovinskim lancima i na drugim mestima.

Kako je objasnio, nove kartice razlikuju se od starih jer će biti platne, i neće biti namenjene samo za domove, već za ostvarivanje brojnih popusta.

Kako je ranije najavljeno, od prvog januara naredne godine, svi studenti u Srbiji moći će da preuzmu novu studentsku karticu, čije održavanje neće uzrokovati troškove.Osim toga, ona će biti identifikaciona, jer će svaki student imati svoj broj.

Nova kartica nastala je iz inicijative mladih iz Skonus-a, u saradnji sa studentskim parlamentima univerziteta u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Novom Pazaru, Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici i Centrom za edukaciju i razvoj omladine Beograda.

Komentari (0)

Srbija