Aktuelno

MUP nastavlja akciju usmerenu na suzbijanje iregularnih migracija: Pronađeno oružje, municija i telefoni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/10/2023

-

18:33

MUP nastavlja akciju usmerenu na suzbijanje iregularnih migracija: Pronađeno oružje, municija i telefoni
MUP nastavlja akciju usmerenu na suzbijanje iregularnih migracija: Pronađeno oružje, municija i telefoni - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković izjavio je da nekoliko stotina pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova već četvrti dan sprovodi snažnu akciju usmerenu na suzbijanju iregularnih migracija, a da im u tome pomažu i pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a.

"Danas smo imali opsežnu pretragu terena gde smo uključili i kolege iz Helikopterske jedinice i tom prilikom smo pronašli jednu automatsku pušku, jedan pištolj, 537 komada municije različitog kalibra, dva mobilna telefona i jedan laptop koji će biti predmet dalje obrade", naveo je genaral Luković.

On je takođe naglasio da je primetno da je u poslednja dva dana mnogo manji priliv migranata, pogotovu sa teritorije Mađarske, što je dobar znak da se situacija na ovom području polako smiruje.

"Mi ćemo nastaviti dalji rad i uključićemo sve snage i sva raspoloživa sredstva da razbijemo krijumčarske grupe da ih pohapsimo, a posebno nam je želja da vratimo mir na ovim prostorima", naglasio je Luković.

Inače, tokom ove policijske akcije koja se sprovodi od 27. oktobra, na prostoru šuma uz graničnu liniju, kao i u legalnom i ilegalnom smeštaju, pronađeno je više stotina migranata, koji su izmešteni u prihvatne centre. Među njima su bili i državljani Turske, koji su legalno ušli u Republiku Srbiju, ali su taj boravak zloupotrebili, kako bi krijumčarskim kanalima ušli na prostor Evropske unije.

Srpska policija ih je sprečila u toj nameri i 220 turskih državljana pristalo je da se dobrovoljno vrati u Tursku nakon čega su napustili našu zemlju.

Tokom prepodneva, na Graničnom prelazu Reske, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom i tom prilikom dogovorili su konkretne korake u zajedničkoj borbi protiv iregularnih migracija.

Komentari (0)

Srbija