Aktuelno

Saslušana zbog sumnje na zapuštanje i zlostavljanje maloletnog deteta

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2023

-

20:28

Saslušana zbog sumnje na zapuštanje i zlostavljanje maloletnog deteta
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Državljanka Crne Gore D.J. (39) saslušana je danas u prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca, zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz odredbe člana 193 stav 3 Krivičnog zakonika.

Ona je salušana zbog sumnje da je svog maloletnog sina starog 10 godina, prinuđivala na rad koji ne odgovara njegovom uzrastu i na prosjačenje, saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva. 

Ovlašćena službena lica PS Novi Beograd su na teritoriji Novog Beograda 8. oktobra, u kasnim večernjim satima uočila maloletnog dečaka kako pere vetrobranska stakla na vozilima i utvrdila da isti trenutno boravi u stanu zajedno sa svojim starijim bratom, koji je takođe maloletan, a da se majka ne nalazi u Beogradu.  

Brigu o maloletim dečacima, koji nisu ni upisani u osnovnu školu, preuzeli su ovlašćeni radnici Gradskog centra za socijalni rad Odeljenja Novi Beograd, a osumnjičena je u četvrtak 2. novembra lišena slobode od srane ovlašćenih  službenih lica PS Novi Beograd.  

Osumnjičena je prilikom saslušanja negirala izvršenje krivičnog dela, a Treći osnovni sud je, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenoj odredio pritvor u trajanju od 30 dana. 

Za krivično delo čije izvršenje se osumnjičenoj stavlja na teret, Krivičnim, zakonikom je propisana kazna zatvora u trajanju od tri meseca do pet godina.

Komentari (0)

Srbija