Aktuelno

Šestomesečni pomen žrtvama masovnog ubistva u Malom Orašju i Duboni

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2023

-

14:38

Šestomesečni pomen žrtvama masovnog ubistva u Malom Orašju i Duboni
Šestomesečni pomen žrtvama masovnog ubistva u Malom Orašju i Duboni - Copyright Euronews/Slaven Dimitrić, EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

veličina teksta

Aa Aa

Povodom navršavanja šest meseci od masovnog ubistva u selima Malo Orašje i Dubona, u okolini Smedereva i Mladenovca, kada je ubijeno devet, a ranjeno 12 osoba, danas je održan pomen i zapaljene sveće za stradale.

Pomen u Malom Orašju održan je na mestu stradanja šestorice mladića, a nakon toga i parastasos u crkvi Svetog Apostola Vartolomeja.

Pomen za tri žrtve iz Dubone održan je na seoskim grobljima, a građani su palili sveće i polagali cveće i na mestu stradanja, prenosi RTS.

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Uroša B. koji je, kako se sumnja, 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja ubio devet osoba, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da ubije još 20 ljudi, od kojih je 12 ranio.

Okrivljeni Uroš B. u vreme izvršenja krivičnog dela, nije imao navršenu 21 godinu, zbog čega, shodno zakonu, njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora već, kao maksimalnu, kaznu zatvora od 20 godina, što je tužilaštvo i predložilo u optužnici.
 

Komentari (0)

Srbija