Aktuelno

AMSS: Oprez u vožnji zboj jutarnje magle i sumaglice u nekim delovima Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2023

-

07:56

AMSS: Oprez u vožnji zboj jutarnje magle i sumaglice u nekim delovima Srbije
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Posle hladnog jutra kada na putevima u planinskim predelima i na deonicama pored reka zbog prisutne magle, sumaglice i vlažnih kolovoza postoji veća opasnost od proklizavanja točkova, vozače će u dnevnim satima pratiti lakši uslovi vožnje, dobra prohodnost puteva i suvi kolovozi, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ponovo se unutar gradova i na ulicama oko škola vratio veći broj dece i pešaka, zato vozite pažljivije jer je i dnevne svetlosti svakim danom sve manje. 

Na putevima van gradova vozače očekuje umeren intezitet saobraćaja, ali i dosta izmena u saobraćaju zbog aktuelnih radova.

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila na izlasku iz zemlje na graničnom prelazi Batrovci zadržavaju se pet sati. Teretnjaci na Horgošu čekaju tri sata, na Gradini dva, a na Kelebiji jedan sat.

Radovi na deonicama nekih putnih pravaca

U Petrovaradinu obustava saobraćaja u Preradovićevoj ulici, u zoni mosta  radovi na rehabilitaciji mosta preko Rokovog potoka do 14. novembra, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Saobraćaj za putnička vozila, vozila gradskog prevoza i teretna vozila do 8 tona, odvijaće se gradskim ulicama - Vuka Isakovića i Krajiška.Za teretna vozila preko 8 tona, alternativni putni pravac je Irig - Ruma, Ruma - Inđija, i dalje ka Novom Sadu.

Auto-put E-75, petlja Požarevac - petlja Velika Plana, ka Nišu, danas od 8 do 16 časova radovi na redovnom održavanju. Saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom, a vozna i zaustavna saobraćajna traka  zatvorene za saobraćaj.

Auto-put E-75, deonica petlja Kovilj - petlja Novi Sad Jug, radovi na mašinskom presvlačenju kolovoza, ka Novom Sadu danas od 7 do 16 časova.

Za saobraćaj zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, u dužini od 500 metara. Saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Auto-put E-75, deonica petlja Beška - Novi Sad Jug, ka Novom Sadu, danas i sutra u toku svetlog dela dan radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije u pokretu. Saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom.

Mihajlovac - Smederevska Palanka, radovi na rehabilitaciji do 26. novembra od 8 do 18 časova svakog radnog dana, osim nedelje. Za saobraćaj je zatvoren putni pravac od mesta Golobok do mesta Bačinac.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.45 časova:

-na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta,

-na graničnom prelazu Gradina, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta,

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Komentari (0)

Srbija