Aktuelno

Zbog prazničnog vikenda i raspusta pojačan saobraćaj ka vikend naseljima i planinama

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2023

-

10:14

Zbog prazničnog vikenda i raspusta pojačan saobraćaj ka vikend naseljima i planinama
Zbog prazničnog vikenda i raspusta pojačan saobraćaj ka vikend naseljima i planinama - Copyright Euronews/Emil Čonkić

veličina teksta

Aa Aa

Povodom predstojećeg prazničnog vikenda, očekuje se pojačan saobraćaj ka vikend naseljima i planinama a na frekventnim graničnim prelazima i promenljivo vreme zadržavanja i do pola sata, izjavila je Nevena Damjanović iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

"Očekuje se i promenljivo vreme zadržavanja na frekventnim graničnim prelazima. Naročito sa Mađarskom, prelaz Horgoš jer u danima pojačanog saobraćaja formiraju se duže kolone putničkih vozila kod naših suseda i zato zadržavanja budu duža, do pola sata za prelazak celokupne granice", rekla je Damnjanović za Tanjug.  

Ona kaže da je slično i na prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom i Hrvatskom gde treba očekivati zadržavanja duža od 30 minuta. 

U Srbiji se sutra obeležava državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

"Kako je predstojeći praznični vikend pred nama, a u toku je i jesenji raspust, očekujemo da će i danas saobraćaj biti pojačan ka vikend naseljima kao i odmaralištima, i to ne samo u našoj zemlji, već i van granica", rekla je Damjanović.

Ona je napomenula da je zbog tekućeg raspusta đaka osnovnih i srednjih škola pojačan saobraćaj ka planinama pa je potrebno obratiti pažnju na radove, a kojih ima na prilazima Zlatiboru, i to na deonici Zlatibor- Borova Glava, gde se vozila naizmenično propuštaju.

"Svi prilazi planinama su prohodni, izveštaj Zimske službe JP "Putevi Srbije" nam je dao informacije da snega na putevima za sada nema. Najava meteorologa je da će biti moguć sneg u planinskim predelima, pre svega Golija, a i na planinama kao što je Kopaonik, Tara i viši planinski predeli", rekla je Damnjanović. 

Ona je podsetila da je zimska oprema od 1. novembra obavezna ukoliko se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

"Već danas smo svedoci da su temperature niže u jutarnjim časovima. Zato nam je potrebna zimska oprema i posebno skrećemo pažnju sa sve one koji idu van gradova da u svom prtljažniku poseduju lance kao i uređaj za povećanje trakcija", rekla je Damnjanović. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija