Aktuelno

Potvrđena optužnica protiv roditelja maloletnika koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

15/11/2023

-

14:11

Potvrđena optužnica protiv roditelja maloletnika koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je danas rešenjem optužnicu protiv V.K. i M. K., oca i majke dečaka K.K. koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Pored oca i majke optuženi su i vlasnik streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R. I. i instruktor u tom klubu N. M.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja, navodi se u saopštenju tog suda.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je u obraćanju novinarima saopštio da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv četiri osobe.Tužilac Stefanović je istakao da je u optužnici  predloženo da sud V. K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku M. K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R. I. i instruktora u tom klubu N. M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

V. K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka M. K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R. I. i instruktor u tom klubu N. M.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija