Aktuelno

Da li se Novopazarci osećaju bezbedno posle serije incidenata? Policija uprava: Nema razloga za brigu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/11/2023

-

08:35

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U poslednjih meseca dana u Novom Pazaru bilo je nekoliko značajnih incidenata, od pokušaja ubistva, bekstva iz Tužilaštva do krađa i razbojništva. Nakon ovih slučajeva u medijima preovladava vest da Novi Pazar možda nije bezbedan grad. 

Proteklih nekoliko nedelja u Novom Pazaru često su se čule policijske sirene, a iz ovog grada stizale su vesti o ubistvu konobara ispred hotela u Novopazarskoj banji, masovnoj tuči u kafiću, o begu zatvorenika iz tužilastva u sred bela dana. A tri krivična dela u svega 24 sata -  zaključavanje i pljačkanje starice u njenoj kuci, krađa u džamiji i paljenje automobila, dodatno su podstakli sumnje dela javnosti u bezbednost u ovom gradu. Euronews Srbija je istraživao kakva je bezbednosna situacija u Novom Pazaru. 

Dugogodišnji novinar iz Novog Pazara Aleksandar Nićiforović veruje da se broj krivičnih dela u Novom Pazaru ne razlikuje od onog u drugim gradovima slične veličine u Srbiji.

"Verujem da mediji stvaraju i kriju tu sliku da je Novi Pazar divlji zapad. Uveren sam da broj krivičnih dela na godišnjem nivou u Novom Pazaru nije ništa manji ili veći u odnosu na neki drugi grad u Republici Srbiji veličine Novog Pazara. I specifično za ovaj grad jeste da se u određenom periodu vezuje broj krivičnih dela", rekao je on i dodao:

"Dešava se to u periodu od sedam dana, pa imamo onda mesecima se ništa ne dešava, sve mirno, pa opet sedam dana određen broj krivičnih dela i to je ono što stvara sliku u javnosti o tome da u Novom Pazaru bezbednost nije na zadovoljavajućem nivou".

Novopazarci sa kojima je razgovarao reporter Euronews Srbija kažu da se osećaju bezbedno u svom gradu.

"Naravno da se osećam bezbedno, mislim da nemam nikakav razlog da ne osećam neku bezbednost u Novom Pazaru. Mislim, ovi slučajevi koji su bili ovih dana, mislim da se to dešava u svakom gradu, pa i kod nas", rekao je jedan Novopazarac. 

Njegova sugrađanka odgovara takođe da se oseća sigurno.

Iz policijske uprave u Novom Pazaru kazu za Euronews Srbija da građani nemaju potrebe da brinu za svoju bezbednost, a to potvrđuju i statistički podaci. Prema tim podacima, ove godine je bilo samo jedno razvojništvo dok je za isti period prošle godine bilo 10. Isti slučaj je i sa teškim krađama.

Komentari (0)

Srbija