Aktuelno

Osumnjičenom za ubistvo u Novom Sadu pritvor do 30 dana

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2023

-

19:40

Osumnjičenom za ubistvo u Novom Sadu pritvor do 30 dana
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičenom S.G. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo M.T. iz Novog Sada sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz tog suda.

U saopštenju se navodi da je sud doneo odluku iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na svedoke.

Dodaje se da je odluka doneta i ''zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo za koje je osnovano sumnjiv kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemiravanja javnosti''.

Iz MUP-a je u petak saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd, uhapsili S.G. (1996), državljanina Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ubistvo.

Kako se navodi, S.G. se sumnjiči da je ubodima oštrim predmetom, usmrtio pedesetčetvorogodišnjeg Novosađanina u njegovom stanu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija