Aktuelno

Tužilaštvo traži kaznu zatvora za ženu koja se sumnjiči za zlostavljanje i mučenje deteta kojem je bila lični pratilac

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/11/2023

-

15:27

Tužilaštvo traži kaznu zatvora za ženu koja se sumnjiči za zlostavljanje i mučenje deteta kojem je bila lični pratilac
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana Đ.G., koja se sumnjiči da je zlostavljala i mučila maloletno dete čiji je bila angažovani lični pratilac. Tužilaštvo je Trećem osnovnom sudu u Beogradu podnelo optužni predlog protiv osumnjičene i predložilo da sud nakon održanog glavnog pretresa okrivljenu osudi na kaznu zatvora.

"Treće osnovno javno tužilaštvo je postupajući sa naročitom hitnošću zbog prirode postupka i samog krivičnog dela, nakon saslušanja osumnjičene kao i nakon ispitivanja zakonskog zastupnika maloletne oštećene, Trećem osnovnom sudu u Beogradu podnelo optužni predlog protiv Đ.G. zbog postojanja opravdane sumnje da je u periodu od 02. do 06. 11. 2023. godine, u Novom Beogradu, izvršila krivično delo Zlostavljanje i mučenje iz odredbe člana 137 stav 1 Krivičnog zakonika, na taj način što je prema maloletnoj  A.M., čiji je bila lični pratilac, postupala na način kojim se vređa ljudsko dostojanstvo", navedeno je u saopštenju.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da sud nakon održanog glavnog pretresa  okrivljenu osudi na kaznu zatvora.

Inače, policija je po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapsila ženu koja je bila angažovana kao lični pratilac maloletnog deteta zbog sumnje da ga je zlostavljala i mučila.

Uhapšena Đ. G. je osumnjičena za krivično delo zlostavljanje i mučenje. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija