Aktuelno

Nasilnička vožnja u Kragujevcu: Policija zaustavila vozača sa 3,06 promila alkohola u krvi

Komentari

Autor: Fonet

05/12/2023

-

18:01

Nasilnička vožnja u Kragujevcu: Policija zaustavila vozača sa 3,06 promila alkohola u krvi
Nasilnička vožnja u Kragujevcu: Policija zaustavila vozača sa 3,06 promila alkohola u krvi - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu isključili su iz saobraćaja vozača "fijata" (41) koji je upravljao vozilom sa 3,06 promila alkohola u organizmu.

Vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje, a prekršajni sudija izrekao mu je novčanu kaznu od 125.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja automobilom, saopštila je danas Policijska uprava (PU) u Kragujevcu.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije PU Kragujvac su u prethodna dva meseca, isključili su iz saobraćaja 364 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je 21 vozač učinio prekršaj nasilnička vožnja, jer je upravljao vozilom sa više od 2,00 promila alkohola u organizmu.

Najavljeno je da će, u cilju unapređenja saobraćaja, policija pojačano kontrolisati saobraćaj sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jerna taj način čuvaju svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija