Aktuelno

Identifikovano nekoliko državljana Srbije i jedno lice iz inostranstva koji šalju dojave o bombama

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

13:26

Identifikovano nekoliko državljana Srbije i jedno lice iz inostranstva koji šalju dojave o bombama
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su identifikovali nekoliko državljana Republike Srbije, ali i lice iz inostanstva koji šalju dojave o bombama i uznemiravaju učenike, roditelje i zaposlene proteklih nedelja, navodi se u saopštenju Vlade.

Kako se dodaje, pripadnici MUP-a su upoznali predsednicu Vlade Anu Brnabić da je u toku temeljna istraga na otkrivanju onih kioji šalju dojave o bombama u beogradskim školama, a koja je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu usmerena na prikupljanju materijalnih dokaza prema osobama za koje postoje osnovi sumnje da vrše krivična dela Izazivanje panike i nereda. 

Ističe se da su predstavnici MUP-a i Ministarstva prosvete informisali su premijerku da su preduzeli sve mere i radnje kako bi stepen bezbednosti i zaštite škola bio na najvišem mogućem nivou, kao i da po svakoj pretnji postupaju, što uključuje oko 2.500 službenika na terenu dnevno.

Dodaje se da će ta dva Ministarstva u naredna dva dana predložiti novi Protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama u cilju osiguravanja potpune bezbednosti svih koji borave u školi, kao i kontinuiteta nastavnog procesa.

Komentari (0)

Srbija