Aktuelno

Podignuta optužnica za ubistvo tiktokerke Noe Milivojev, čeka se potvrda Višeg suda u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/12/2023

-

12:50

Podignuta optužnica za ubistvo tiktokerke Noe Milivojev, čeka se potvrda Višeg suda u Beogradu
Podignuta optužnica za ubistvo tiktokerke Noe Milivojev, čeka se potvrda Višeg suda u Beogradu - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv O. D. (33) zbog sumnje da je "iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način" lišio života tiktokerku N.M. (18).

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, optužni ca je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo na podmukao način i iz drugih niskih pobuda, iz člana 114. stav 1, tačka 1 i tačka 5.

Naime, tužilaštvo je predložilo sudu da O. D. produži pritvor kako ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

"Postoji opravdana sumnja da je izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret, a za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Prema navodima optužnice, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni od 17. do 18. juna, u iznajmljenom stanu u kojem je prijavljeno stanovao u centru Beograda, iz niskih pobuda-mržnje i netrpeljivosti na podmukao način, lišio života N.M. (18), sa kojim je prethodno bio u emotivnoj vezi.

"To je, kako se sumnja, učinio zbog subjektivnog osećaja izneverenosti i ponašanja N.M. prema okrivljenom, koje je posledica njegove nemogućnosti da prihvati prekid veze i komunikacije i insistiranja oštećenog na nastavku veze", dodaje se u saopštanju.

O. D. je, kako se sumnja, najpre obnovio kontakt i susrete sa N.M, pa je kritičnog dana zloupotrebio poverenje i emotivnu vezanost tek punoletnog oštećenog. 

"Pozvao ga je da dođe kod njega u stan, gde je sa njim ušao u svađu i fizički sukob, a potom ga stezanjem vrata električnim kablom lišio života. Nakon toga je telo vukao po drvenom podu galerije, zatim niz stepenice do kupatila, gde je u tuš kabini uz pomoć noža raskomadao telo oštećenog, a potom delove tela rasporedio u jednu PVC kutiju sa poklopcem, jedno PVC bure sa poklopcem zatečeno u prethodno navedenoj kutiji, jednu PVC kantu zatečenu u tuš kabini i jednu pvc kantu sa slavinom zatečenu u tuš kabini. Potom je delove tela zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen , što je sve pronađeno 6. jula", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija