Aktuelno

Posađeno 10 stabala japanske trešnje za stradale u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Komentari

Autor: Fonet

21/01/2024

-

15:48

Posađeno 10 stabala japanske trešnje za stradale u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar"
Posađeno 10 stabala japanske trešnje za stradale u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" - Copyright Fonet/Veran Matić

veličina teksta

Aa Aa

Deset stabala japanske trešnje zasađeno je u parku mali Tašmajdan u čast sećanja na devet učenika i čuvara Dragana Vlahovića, koji su 3. maja ubijeni u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", navodi danas portal Javniservis.net.

Park je postao mesto okupljanja porodica, mesto obeležavanja rođendana, druženja, međusobne podrške, deljenja tuge i ljubavi, sećanja na zajednički boravak u školi.

Na današnji dan se obeležava Vlahovićev rođendan, što su organizovali roditelji učenika. Pušteni su baloni sa imenima žrtava, kao i osoba ubijenih u Duboni i Malom Orašju 4. maja.

Fonet/Veran Matić

 

"Draganova japanska trešnja" ukrašena je sa dva crno bela srca, jer je bio navijač Partizana, kao i čestitkama bližnjih. 

U OŠ "Vladislav Ribnikar", 3. maja 2023. godine tačno u 8.40 sati K.K. (13) ušao je školu i iz očevog pištolja ubio deset osoba - devet učeka i čuvara škole. Ranio je još šest osoba - nastavnicu istorije i petoro učenika. Kada je počinio masovno ubistvo imao je samo 13 godina, tako da nije krivično odgovoran. 

Fonet/Veran Matić

 

Samo dan kasnije, 4. maja dogodilo se drugo masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju. Uroš B. pucao je iz automatske puške i u ta dva sela ubio devet osoba, a ranio 12 ljudi. Svi su uglavnom bili mladi i deca. Uhapšen je 5. maja, i to u blizini Kragujevca, u kući svog ujaka. U kući gde je boravio pronađen je arsenal oružja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija