Aktuelno

Policija zadržala osumnjičenog za prebijanje vozača posle nezgode na Novom Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2024

-

21:53

Policija zadržala osumnjičenog za prebijanje vozača posle nezgode na Novom Beogradu
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici PS Novi Beogradu doneli su rešenje o zadržavanju osumnjičenog S.Ć. (23) zbog krivičnog dela ''teška telesna povreda'' iz člana 121. Krivičnog zakonika, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 19. januara, na Novom Beogradu, pesnicama nekoliko puta udario oštećenog u predelu glave usled čega je oštećeni pao na zemlju i zadobio teške telesne povrede u vidu frakture i dislokacije nosa, a osumnjičeni mu je i nakon toga zadao još jedan udarac, nakon čega se udaljio sa lica mesta.

Događaju je prethodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali oštećeni kao vozač i dva pešaka koja su zadobila lake telesne povrede.

Osumnjičeni je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela i izjavio da ga je oštećeni pretekao svojim kolima, kao i da ne može da objasni zašto mu je zadao udarce, odnosno da je reagovao ishitreno kada je video da je oštećeni udario pešake, a da je lice mesta napustio jer je bio uplašen.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo predlog Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju do 30 dana.

Prema ranijem pisanju beogradskih medija, na pešačkom prelazu na Bežanijskoj kosi navodno, lekar koji je bio za volanom "mazde" od drugog vozila nije video devojčice i kada je video kako one prelaze ulicu, pokušao je da izbegne direktan udarac u njih, ali nije uspeo.

Kako su ispričali očevici, vozač "mazde" odmah je izašao iz kola da vidi kako su devojčice koje je oborio i pokušao da im pruži prvu pomoć, ali je u tom trenutku iz automobila koji je bio iza njega izašao muškarac i fizički nasrnuo na njega.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija