Aktuelno

Belivuku i ostalim okrivljenima produžen pritvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/08/2021

-

09:19

Belivuku i ostalim okrivljenima produžen pritvor
Veljko Belivuk i Marko Miljković - Copyright E-Stock, E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičenima za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka produžen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu. Njima se na teret stavlja da su izvršili više teških krivičnih dela.

Sud je saopštio da je odluka doneta na predlog za produženje pritvora koji je podnelo Tužilaštvo za organizovani kriminal “prilikom podizanja optužnice prema okrivljenima V. Belivuk i drugi”.

Ističe se da je dežurno krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu po službenoj dužnosti ispitalo da li i dalje stoje razlozi za pritvor prema okrivljenima, pa je prema V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š i A.S doneto rešenje kojima je prema okrivljenima produžen pritvor do 30 dana.  

Ističe se da je prema okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G i M.A pritvor produžen zbog postojanja okolnosti  koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret  propisana kazna zatvora viša od deset godina. 

Kako se navodi, način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prema okrivljenima V.G, S.S, B.K i N.S pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

E-Stock/Miloš Rafailović

 

Pritvor je produžen i prema okrivljenima M.S, M.L.S, A.D i A.S zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina. Opet se navodi da su način  izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prema okrivljenima A.Š i A.Š pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dok prema okrivljenima iz optužnice B.H, V.Đ i V.D Tužilaštvo za organizovani kriminal nije stavilo predlog za određivanje pritvora. 

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravaka istog, ističe se u saopštenju suda.  

Optužnicom je okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š, A.S, B.H, V.Đ i V.D stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih dela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica, silovanje. 

Komentari (0)

Srbija