Aktuelno

Maloletnik pretio učenicima u OŠ u Subotici: Više javno tužilaštvo podnelo zahtev sudu za pripremni postupak

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2024

-

17:16

Maloletnik pretio učenicima u OŠ u Subotici: Više javno tužilaštvo podnelo zahtev sudu za pripremni postupak
Maloletnik pretio učenicima u OŠ u Subotici: Više javno tužilaštvo podnelo zahtev sudu za pripremni postupak - Copyright Tanjug/Siniša Kopunović

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Subotici saopštilo je danas da je Višem sudu u tom gradu, odnosno sudiji za maloletnike podnelo zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema maloletniku povodom događaja u Osnovnoj školi "Sečenji Ištvan", zbog, kako su naveli, krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Tužilaštvo je u saopštenju navelo da je juče primilo krivičnu prijavu protiv jednog maloletnog lica zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti Krivičnog zakonika.

Tužilaštvo dodaje da je posle razmatranja spisa predmeta na osnovu Zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica podnelo Višem sudu Subotica - sudiji za maloletnike zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema maloletniku zbog krivičnog ugrožavanje sigurnosti Krivičnog zakonika, navodi se u saopštenju.

Tanjug/Siniša Kopunović

 

Policija u Subotici podnela je juče krivičnu prijavu protiv učenika Osnovne škole "Sečenji Ištvan" zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saznaje Tanjug.

Prijava je predata Višem javnom tužilaštvu u Subotici, koje je nadležno s obzirom na to da je reč o maloletniku.

Kako su preneli mediji, učenik osmog razreda je pretio učenicima i nastavnicima "da će ih pobiti".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija