Aktuelno

Šta piše u optužnici? Belivuk i Miljković terete se za ubistva, otmice, dilovanje droge, nošenje oružja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/08/2021

-

13:58

Šta piše u optužnici? Belivuk i Miljković terete se za ubistva, otmice, dilovanje droge, nošenje oružja
Šta piše u optužnici? Belivuk i Miljković terete se za ubistva, otmice, dilovanje droge, nošenje oružja - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Veljko Belivuk i Marko Miljković optužnicom se terete za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja, piše u saopštenju Višeg suda u Beogradu o Ispitivanju formalne ispravnosti optužnice. 

Kako je navedeno u opštužnici, okrivljenom Veljku Belivuku stavljeno je na teret više različitih krivičnih dela dela.

On je okrivljen za pet teških ubistava u saizvršilaštvu, zatim za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Na teret mu se stavlja i otmica i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Saopšteno je da se Marku Miljkoviću stavlja na teret da je izvršio udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i četiri teška ubistva u saizvršilaštvu.

On se takođe tereti za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i otmicu.

Objavljeno je i za šta se pojedinačno terete ostali osumnjičeni članovi kriminalne grupe. 

Sud: Optužnica propisno sastavljena

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal kontrolisalo je 2. avgusta 2021. godine, formalnu ispravnost optužnice podnete protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih, te je našlo da je optužnica propisano sastavljena.

Optužnica je poslata na odgovor okrivljenima  i braniocima u skladu sa članom 335 i 336 Zakonika o krivičnom postupku. Oni imaju pravo da podnesu odgovor na optužnicu u roku od osam dana od dana dostavljanja optužnice.

Ranije danas osumnjičenima  za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka produžen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Sud je saopštio da je odluka doneta na predlog za produženje pritvora koji je podnelo Tužilaštvo za organizovani kriminal “prilikom podizanja optužnice prema okrivljenima V. Belivuk i drugi”.

Pritvor je produžen prema V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š i A.S. dok prema okrivljenima iz optužnice B.H, V.Đ i V.D Tužilaštvo za organizovani kriminal nije stavilo predlog za određivanje pritvora.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija